söndag 9 januari 2011

... och så en sväng till "the Space coast"!

Efter en motellnatt i Orlando åkte vi vidare ut mot Atlantkusten. Där släppte vi av Mampap på Kennedy Space Center, men eftersom jag och Mattias nyligen hade varit på Houston Space Center åkte vi på sighseeing istället. Så eftersom jag inte var med till Kennedy Space Center, får gästskribenten Ulla-Britt, alias mamma, skriva om deras dag där:

Detta var ett otroligt stort område som låg på en Ö, med biosalonger, raketpark, simulator för tyngdlöshet och att få prova på att vara en austronaut. Bussar gick mellan de olika centran.
Vi såg bla. på en 3D film som var helt otroligt bra man ville fånga det som flög mot en och man hade nästan astronauterna i knä och vi följde med in i rymdkapseln, trots att vi inte var viktlösa.

Här posserar Hans utanför en rymdkapsel på Kennedy Space Center.

Det är svårt att fånga på bild, men här har storleken betydelse, hela raketen var enorm.

Det gjorde jag väl bra som fick Hans att avslöja sin stora dröm!?

Medan mampap var på Kennedy Space Center åkte jag och Mattias till Cocoa Beach som låg en bit därifrån, känd för surfning och strand. På playan fanns en lång pir med barer som bjöd på förfriskningar och vacker utsikt.

En av barerna ute på en pir vid Cocoa Beach


Cocoa Beach

Efter Cocoa Beach åkte vi norrut mot Daytona. När vi körde genom staden hörde vi ljud från Nascar-stadion och svängde därför förbi där.

Nascar-banans huvudentré

Vi hade turen att de just denna dag hade övning inför något framtida lopp och vi fick därför stå och kolla gratis på bilarna som susade förbi (gissar att det är rätt så dyrt annars att få sig en plats på läktarna). Kan för övrigt tillägga att bilarna luktade tomtebloss, varför vet jag inte, någon som har en teori? Våra stackars öron var då känsliga för höga ljudfrekevenser resten av dagen så hörselkåpor är nog att rekommendera för framtida besök.

Lutande kurva på banan

Mattias passade också på att filma då bilarna tjöt förbi. Tyvärr går filmen inte att ladda upp här, men går att se på följande länk:

http://www.flickr.com/photos/57794093@N07/5337508379

Efter Nascar-banan åkte vi vidare till det andra som Daytona är känt för, stranden!


Det var ingen badtemperatur och om ska vi vara helt ärliga så kändes stranden lite överskattad i jämförelse med den betydligt vitare och finkorniga stranden vi har på västkusten 30 min hemifrån.
Nytt för oss var att man fick köra bil efter stranden.

Det fanns också många souvenirbutiker med bland annat roliga nummerplåtar och bildekaler...

Av någon anledning hade de andra i butiken väldigt roligt åt att just jag höll upp denna skylt...


Nu är vi tillbaka hemma igen. Pappa har tyvärr blivit förkyld så vi får ta några lugna dagar. Men det finns definitivt saker att se och göra här i Tampa också! Igårmorse gick jag, mamma och Mattias på morgonpromenad längst med strandpromenaden och såg i viken en flock delfiner som lekte, verkligen oväntat för oss, om än inte helt ovanligt i det här området. Så nu håller vi tummarna att även ni andra som kommer och besöker oss får turen att se vilda delfiner från en parkbänk i centrum!

3 kommentarer:

  1. It's really a cool and useful piece of information. I'm satisfiеd thаt you
    ѕimply shаred thіs helpful infoгmation ωith uѕ.
    Please stay us infοrmed lіke thіs.
    Τhank уou for shаring.

    Alsο visit my page; näsplastik

    SvaraRadera
  2. Hey! Quick question that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone 4. I'm
    trying to find a theme or plugin that might be able to
    resolve this problem. If you have any suggestions, please share.
    Many thanks!

    Feel free to surf to my web-site :: jackpot 6000 ::
    http://vps-115-146-20-228.secure.ne.jp/ ::

    SvaraRadera
  3. Woω, thiѕ paгagrаph is nіce, my youngеr sister
    is analyzing these kinds of things, therefore I am going to
    inform her.

    Feel fгeе tо ѕurf to my blog pοst näsplastik (http://inflamp.technikum-wien.at/)

    SvaraRadera