lördag 15 januari 2011

Roadtrip: The Keys och Miami

På fredagen åkte vi vidare ut mot Key West som är USA:s sydligaste punkt (om man bortser från ögrupperna Hawaii och Puerto Rico). Vägen ut dit består av ett område som kallas Florida Keys, ett antal öar som ligger på en 20 mil lång rad efter varandra med över 40 broar som sammanbinder dem. Här finns fastlandets (det räknas till fastlandet på grund av broarna) enda barriärrev, en massa vackra stränder och åtskilliga sjunkna skepp att dyka och snorkla bland. Längst ut i raden av öar finns staden Key West.

Det var lätt att följa GPS:en. Supersmala vägar och raksträcka hela vägen ut till Key West!

Den längsta bron vi åkte över. Med sina elva kilometer är den världens längsta segmenterade bro...

...och bron tycktes aldig ta slut.



Bahia Honda State Park på ögruppen Lower Keys anses ha den vackraste stranden i området. Sanden var finkornig och vattnet klart, men tyvärr var det mycket växtskräp efter stränderna. Kanske något de plockar bort under högsäsong?

Det var en järnvägsman år 1912 kom på att man skulle sammanbinda Florida Keys-öarna med fastlandet med hjälp av en järnväg. Stora delar av järnvägen har försvunnit på grund av orkaner, men en del bitar stod kvar!

Syns det på våra kläder vem som vant sig vid Floridavärmen och vem som nyligen lämnat ett vinterkallt Sverige?

Varför bo i ett hus när man kan bo på en husbåt?

Till slut kom vi ut till Key West som i guideboken beskrivs som "It's like they shook the United States and all the nuts fell to the bottom". Här fanns sextåade katter, tuppar som gick omkring på vägarna, hus från 1800-talet i karibisk färggrann stil och ehrm... unika... gatuunderhållare!

Key West: Efter de små gatorna gick det att se spår av en del av de kändisar som bott på ön...

Eftersom Key West har en mer öppensinnad atmosfär än övriga USA finns här en stor gay community och regnbågsflaggan syntes överallt, ovan omgjord så det ska se mer amerikaniserad ut.


Efter Key West åkte vi på söndagen vidare till Miami Beach.


Flådiga villor med lyxiga båtar fanns det gott om i Miami!

Livräddartorn, Miami Beach


Många föreskrifter att följa om man ska besöka stranden.

Den-där-strandpromenaden-där-modeller-i-neonbikinis-åker-rollerblades i alla filmer. Vi såg mest motionerande pensionärer. Fel säsong?


Miami Beachs stränder kantades av hotell, hotell och åter hotell.

Mampap vid Miami beach

Brand på ett sockerrörsfält, försöker de bränna kolhydrater? höhö


Suddig apelsinlund taget från bilen. Men många frukter verkar ha mognat redan!

Nu är vi åter hemma, 160 mil på 4 dagar gick fort! Pappas förkylning har för övrigt givit med sig och min består mest av nysattacker nu så den är på bättringsvägen den också! :)

5 kommentarer:

  1. STORT GRATTIS till Mattias på Födelsedagen! :)

    Återkommer och kommenterar Era underbara inlägg senare, har skadat mej på händerna så jag har svårt för att skriva på datorn...det gör fasligt ont att skriva...

    *Kram till Er alla från oss*

    SvaraRadera
  2. Mattias tackar så mycket! Och grattis till dig också, för du har väl också fyllt år i helgen? hoppas händerna blir bättre snart!

    SvaraRadera
  3. Man bli onekligen sjukt sugen på USA när man ser bilder från Era Roadtrips och hur Dina föräldrar ser ut att trivas och må gott! För att inte tala om deras kanonfina guider, Ni ;)

    Ja det stämmer att jag fyllde år samma helg, den 15/1 :) Tackar för gratulationerna!

    SvaraRadera
  4. Härligt att ni är USA-peppade, ni är grymt välkomna! :)

    SvaraRadera
  5. Hej jag hittade din blogg "av misstag" :) Jag flyttar fran Los Angeles till Miami i januari. Finns det manga svenskar i Florida? Bor ni i Miami? Ville sa garna komma i kontakt med svenskar eftersom det finns sa otroligt manga svenskar i Los Angeles.
    Tack for hjalpen.
    Elham
    elhamabdolian@hotmail.com

    SvaraRadera