lördag 8 januari 2011

Sea World - Orlando

Fredagen tillbringades i Orlando på Sea World som är en vattenpark med både berg-och-dalbanor, djurshower och "djur i bur". Något som kändes positivt med parkens koncept var att många av djuren, däribland sjökorna, var omhändertagna på grund av skador de fått ute i det fria och om de blev tillräckligt friska släpptes de tillbaka. De djur som var med i showerna såg ut att ha det grymt kul och jag kunde inte låta bli att fundera över hur jag skulle kunna gå till väga för att lära exempelvis Kajsa samma tricks.


I parken fanns som sagt mycket sevärt. Det fanns bland annat...

...fula fiskar

... farliga fiskar


...hoppande fiskar


... dansande späckhuggare med en 6 veckor gammal unge

... träskalliga storkar


... mångloopade berg-och-dalbanor där man hängde löst med benen


... shower med valrossar, sjölejon och uttrar på ett piratskepp (skratt utlovas)


... andra berg-och-dalbanor där man inte ens från start hängde åt "rätt" håll


... och en imponerande delfinshow! (klicka på filmen för att se den)

Tillsammans med mamma och pappa åkte vi ett slags vattentåg/båt/lugnare berg-och-dalbana som först gick genom olika tunnlar i ett mörkt hus (med olika saker som hoppade fram för att skrämmas) för att sedan avslutas med ett brant stup som släppte ned vår lilla farkost i vattnet med ett plask! Lyckligvis blev vi inte så blöta då, men den lyckan varade inte länge. Framför oss stod nämligen publiken och matade 25-centare för att få spruta ned oss ytterligare med vattenkanoner! Definitivt rolig attraktion, men ska man bli nedsprutad med vatten rekommenderar vi att man blir det en solig dag eller en dag med regnkläder. Brrrrr!!!

Min och Mattias tur verkar också ha kommit tillbaka sen det mindre tursamma vädret i Panama. Vi lyckades nämligen få köpa extra billiga biljetter som räcker hela året för både Sea World och Buschgardens - som är en nöjespark i Tampa. Biljetterna får egentligen bara säljas till Florida residents, d v s de som bott i Florida i minst 12 månader och kan bevisa det med ett röstkort från valmyndigheten, men tur för oss så var det inte så hård koll! :)

3 kommentarer:

  1. Delfinshowen såg rolig ut..."är nog roligare att vara där på riktigt" var en kommentar av tjejerna.Vad bra att ni har biljetter hela året, då kan ni ju följa oss också:)

    I dag är det faktiskt plussgrader 0,9. Väldigt tung snö. Har kommit ganska mycket de senaste dagarna.

    Vi hörs!

    SvaraRadera
  2. Hej igen!
    Hur många mil är det från Tampa-Orlando?

    SvaraRadera
  3. Ja, tjejerna kommer definitivt gilla alla shower, särskilt den på piratskeppet med sjölejon :)

    Det tar ungefär 1-1,5 timme att köra till Orlando från Tampa så det är en enkel dagsutflykt! :)

    SvaraRadera