fredag 14 januari 2011

Roadtrip: Ah-Tah-Ki, Florida City

På vårt motel ingick det för ovanlighetens skull frukost, men inte de torra franskbröden med sylt som man kanske hade förväntat sig utan våfflor och juice!

Motellfrukosten. Lönnsirap till vänster.

Därefter åkte vi till Seminole stammens indianreservat i utkanterna av träskmarkerna Everglades. Där fick vi bland annat lära oss mer om indianernas historia i Florida och hur de försörjer sig främst idag (jordbruk, turism och casinoverksamhet).

Vi besökte museumet längst ned på skylten, säg det namnet snabbt tre gånger!

I Indianreservatet fanns det också totempålar man kunde posera med, men vi fick sedan veta att denna indianstam aldrig använt sig av totempålar, utan att de har infört dem för turisternas skull så turisternas fördomar inte ska behöva krocka allt för mycket med deras fördomar, det var väl snällt?

Seminoleindianernas traditionella kläder

Eftersom vi befann oss i nationalparken Everglades fanns det också mycket intressant natur vi kunde besöka, lättillgängligt från en trägång med information på olika skyltar om växtligheten och dess användningsområden i omgivningarna.
Mampap promenerar efter en av träbroarna i nationalparken.

Alligatorer fanns det också gott om! Följande två hittade vi, tillsammans med deras ca 50 kompisar, i ett konstgjort dike efter vägen vi körde.

Alligator som vilar på strankanten

Som ni ser kunde man komma riktigt Kålmården-nära!

Därefter åkte vi till en restaurang som vår guidebok hade rekommenderat varmt! Tyvärr sprang det omkring kackerlackor på golvet mellan köket och restaurangdelen och maten var ingen sensation...
Mampap utanför den rekommenderade kackerlacksrestaurangen

... men de hade i alla fall roliga skyltar på väggarna!

Därefter åkte vi söderut med planen att övernatta i sista staden, Florida City, innan vi åkte ut till Key West, men på vägen dit såg vi skyltning mot en vingård som vi följde, vilket visade sig bli en succé! Där blev det vinprovning och en del vinköp av deras många annorlunda viner! Eller vad sägs om viner gjorda av kokosnöt, guava, karambola, lime, liche och ananas? Några av vinerna var de ensamma om i världen att ha, avokadovinet till exempel, vilket var min favorit!
Mampap snurrar lydigt glasen för att fördela aromerna

Vinbaren

Min absoluta favorit! Och jag som innan denna tur inte ens tyckte om vitt vin...

Shoppingglada mampap utanför huvudingången till vineriet!

2 kommentarer:

  1. du tycker nog fortfarande inte om vitt vin, du tycker bara om avocado väääääääldigt mycket

    SvaraRadera
  2. Haha! Testade faktiskt flaskan jag köpte där idag och det var ju inte alls gott längre! :P

    SvaraRadera