söndag 30 januari 2011

GASPARILLA! (och jordens undergång infaller i maj 2011)

Årets första Gasparilla piratfestival är nu avklarad och kan sammanfattas med mycket sol, många pärlor, många pirater, många människor, många kylbägar, många båtar, många fyllon och många poliser!


Polismotorcykel

Eftersom festivalen innebar en stor folksamling passade en kristen grupp på att försöka varna alla de träffade för jordens undergång den 21 maj i år! För att sammanfatta deras budskap så går det att utläsa mellan raderna i bibeln att den 21 maj är domedagen (att alla andra domedagsförutsägelser inte slagit in är tydligen inte viktigt i sammanhanget eftersom det är for real denna gång). Det är bara Jesus som kan rädda oss och många kommer att brinna i helvetet, men än finns det chans till räddning genom frälsning till den rätta tolkningen av bibeln. Så till er som bokat resa hit innan maj kan jag bara säga, tur i oturen att ni hinner besöka Florida innan jorden går under!

Domedagspredikanterna

Domedagspredikant

Gasparilla är en årlig företeelse och inleds med en piratinvasion från havet där ett piratskepp glider in i viken, eskorderad av båtägare. De lägger sedan till vid kajen och får motta 'nyckeln till staden' av borgmästaren som ett tecken på dennes kapitulation.

Lugnet före stormen


Invasionen! Röken ni ser kommer från kanonerna.

Film från invasionen

Det var en riktig varm dag och många hade med sig kylbägar med öl i överflöd. Området var strikt indelat i zoner där man fick och inte fick dricka. Att dricka där det är förbjudet leder till fängelse (eller om man har tur, en varning - som pappa och Mattias fick i oktober, eller böter).

Vissa trotsade alkoholförbudet lite väl öppet

Efter invasionen var det parad där olika vagnar passerade med pirater som kastade pärlor till publiken. Många, även de som inte ingick i paraden, var utklädda.

Man blir aldrig för gammal för att klä ut sig eller gå på festival!

Paraden

Paraden

Paraden

Mattias hade en otrolig simultanförmåga! Med ena handen fotade han paraden, medan han med andra handen fångade pärlhalsband som kom flygandes och gav dem till sin mycket glada fru.

Pärlskörden från paraden

Senare under kvällen fick jag ännu fler pärlor från nya bekantskaper på en pub vi besökte...

65 pärlhalsband senare kan jag erkänna att min nacke är lite öm idag!

Mattias körde på 'Less is more" och hade en Captain Morgan och en handgranat (som såg ut som en sköldpadda) runt halsen.

Kvällen avslutades med pubrunda och fest hos en granne.

1 kommentar: