måndag 2 maj 2011

Roadtrip: Södra Florida, dag 1

I fredags påbörjade jag, Mattias, Terese och Jonas vår roadtrip söderut i Florida. Första stoppet var nationalparken Everglades där vi åkte på en airboat-tur för att få se lite av parken och dess djurliv.

För den som gillar kuriosa kan jag föresten berätta att Everglades felaktigt brukar kallas USA:s största träsk eftersom träsk måste innehålla träd. Everglades har inga träd och går därför under benämningen våtmark. (Däremot finns mindre träskområden inom våtmarkerna, men är små i förhållande till parkens storlek).

... inga träd, däremot buskar och gräs


Det gäller att hålla i kepsen och ha öronproppar när Airboaten susar fram på vattenytan

På grund av att vi är i slutet på en torrperiod så var Everglades vatten mycket lägre än vanligt vilket innebar att det var saltare och många alligatorer hade därför antingen grävt ned sig i gyttjan eller migrerat inåt landet. Det generösa alligatorutbudet jag hade förväntat mig uteblev därför...

... men tillslut hittade vi en hona som hade gjort sig en grotta som hon stack ut huvudet ifrån

Om några veckor är denna uttorkade flodbädd återigen vattenfylld

Båten hade plats för 6 personer + kapten

En viss make var sugen på att själv ta airboaten på en tur...


... men fick nöja sig med att hålla i en alligatorunge istället

Kvällen avslutades i Homestead/Florida City som är den sista staden innan man kommer ut på Floridas sydliga svans av öar som kallas Florida Keys. Efter att ha unnat bilen en grundlig och supernoga handtvätt utförd av några kubaner för 10 dollar (tokbilligt och vi dricksade faktiskt 100 % eftersom det kändes föööör billigt med tanke på jobbet de lade ner) så fick vi äntligen bort de irriterande love bugsen - mer om dessa insekter någon annan gång.


Bilens front innan tvätten. Insekterna som här går under namnet Love bugs har säsong nu och får man inte bort insektsliken från bilen inom 24 timmar angriper deras kroppssyra billaken och förstör den ordentligt. (De borde därför heta Hate bugs!)


Jättegod och trevlig mexikansk restaurang som vi avslutade kvällen med!


Vi kom hem sent igårkväll och har även hunnit vara ut till Key West, men bilder därifrån lite senare idag!

3 kommentarer:

  1. Mysig roadtrip Ni haft (alt. har)!

    Mexican food....mmmm I like!

    Drive safe! :) Pelle hälsar till Er förstås!

    SvaraRadera
  2. Linneas kommentar när jag visade att ni åkt till Everglades var " dom vill ju bara ha ett kryss i floridabingon".

    SvaraRadera
  3. Agneta: Haha! Och kryss fick dom! Fast de har nöjespark, mac n' cheese och margaritadrinkar kvar (jonas har dessutom 'hund med kläder'kvar... så Linnea kan känna sig lugn ;)

    Maya: Ja, nu är vi tillbaka, varit sååå skönt! :)

    SvaraRadera