måndag 9 maj 2011

Roadtrip: Resten av Washington D.C.

Efter en stadsrundtur tog vi tunnelbanan ut till en förort där D.C. United spelade en fotbollsmatch (riktig fotboll) mot Dallas. Trots att varken jag eller Mattias är fotbollsintresserade var det ändå riktigt kul att följa allt runtikring! Supportrarna samlades på en gräsplätt innan matchen där gratis mat och dryck serverades, nya bekantskaper gjordes och heja-ramsor inövades ackompanjerat av en stor trumma.

Matchen slutade med 0-0, men innan dess hade supportrarna vi stod tillsammans med haft sönder 8 läktarstolar, kastat ut många liter öl över publiken (jag och en annan tjej tog skydd från de värsta öl-skurarna under en supporterflagga) samt smällt av några rökbomber. Ramsorna satte sig tyvärr i huvudet och jag undrar hur många dagar jag ofrivilligt kommer nynna på:



Vaaaamos!
Vamos uniiiiited
Esta nocheeee
Tenemos que ganaaaar



Entusiastiska supportrar + läktarstolar = vandalism



Efter matchen blev det en pubrunda i ett ghettoområde (kul att få se lite olika delar av Washington). Vi fick se baren där Martin Luther King blev mördad samt käka smoked chili på ett hak som stoltserade med att både Bill Cosby och familjen Obama hade varit där några gånger.



Efterfestgänget på Smokey Chili pot - härliga människor!


På morgonen tog Steve oss på en rundtur för att visa oss resten av staden. Det blev en sväng förbi Vita huset, några memorials och Washington monument (obelisken) på närmre håll innan vi åkte vidare mot Delaware efter en god lunch med hans föräldrar.



Vita huset - såg mycket mindre ut i verkligheten än vad jag hade föreställt mig från filmer


Vietnam memorial - eftersom det var morsdag här i USA under söndagen hade många lämnat morsdagkort vid den svarta muren som har nedteckat alla de namn på soldater som stupade i Vietnamkriget (amerikanska soldater alltså - annars skulle muren vara betyyyyyydligt längre).


Skönt att luta sig mot en gigantisk obelisk efter en lång stadspromenad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar