tisdag 17 maj 2011

Raspeballer i varje exilskandinavs skafferi

En av de saker man saknar när man bor långt från Sverige är nog maten. Visserligen har vi turen att ha IKEA två minuter härifrån där vi bland annat kan köpa lingonsylt, hårdbröd, prinsesstårta, gravad lax, Ahlgrens bilar och äta i deras restaurang som har ungefär samma utbud som IKEA i Sverige. Men naturligtvis kan inte IKEA täcka allt vi kan tänkas bli sugna på...

...Därför blir det sådär extra gott när vi, som igår, äntligen fick äta palt! När Ankie och Perran var hit för några veckor sedan hade de med sig paltmix åt oss som vi stoppade i skafferiet och sedan glömde bort - tills igår då vi båda var paltsugna och kom på att vi ju faktiskt hade paltmix!
Paltmixen Raspeballer borde finnas i varje exilskandinavs skafferi


Blev platta paltar denna gång

Jag inser föresten när jag tittar på bilden ovan att palt är ungefär lika fotogeniskt som gröt, med andra ord finns det en anledning till att de sällan utgör omslagsfotot till kokböcker...

För er som inte smakat "fuskpalt" kan jag erkänna att de knappast blir lika goda som 100% hemmagjorda (läs Mammas eller tant Valborgs), men bättre än de som finns färdiga i affären. Och inte är det så mycket jobb att göra dem heller! Jag undrar vad i matväg, som bara finns i USA, vi kommer sakna när vi flyttar tillbaka till Sverige?

2 kommentarer:

  1. Har också provat rasperballer...många paltar blir det om man gör av allt.

    Jag tror att det ni bl.a. kommer att sakna när ni kommer hem är den frysta drinken i engångsförpackning! Härligt att kunna ta fram när det är varmt ute.
    I matväg?

    SvaraRadera
  2. Haha, ja, de frysta drinkarna i påse var en riktigt bra uppfinning! Sen är ju alla smarta zip-stängningar på saker inte helt fel det heller... Kanske blir till å lansera en del i Sverige? ;)

    SvaraRadera