måndag 2 maj 2011

Roadtrip: Södra Florida, dag 3

Vår sista dag på roadtrippen i Södra Florida gick tillbaka genom Florida Keys med ett stopp i naturparken Bahía Honda State Park och sedan tillbaka till Västkusten via vägen Alligator alley. Nedan har jag ritat in hela resan på en karta för den geografiintresserade.


Karta över Florida och vår färdväg

Som allting annat ute på Florida Keys var Bahía Honda State park vackert. Tydligen ska stranden där vara bland de bästa i Florida Keys, men vi blev varken hänförda eller imponerade. Kanske för att vi har gått och blivit bortskämda? Eller så hade de att göra med allt sjögräs och skräp som låg uppspolat på land... Dock bjöd parken på en bra utsikt över den järnvägsbro som byggdes en gång i tiden för att förena öarna, men som nu inte längre används och bitar av den har dessutom tagits bort för att båtar ska kunna passera.

Bahía Honda State Park

För den som funderat på vart snäckor kommer ifrån har ni svaret här... de växer tydligen på träd!

Eftersom vi bara fick se en alligator i Everglades såg jag till att köra förbi en avtagsväg på hemvägen där det alltid brukar finnas gott om alligatorer i dikeskanterna. Avtagsvägen, som går in i ett indianreservat, kallas Snake road och passande nog var det just en ihjälkörd orm som var det första djuret vi såg när vi svängde in på vägen!

Ihjälkörd orm på snake road

Vi hittade några alligatorer, men de var få och små. Förmodligen gömde sig de flesta nedgrävda under vattnet och dikesbotten. Men när vi sedan skulle åka och tanka fick vi syn på dessa två bjässar i en damm bredvid macken!

Två stora alligatorer. Den till vänster är nog bland de största jag har sett...


2 kommentarer:

  1. Jättekul att följa Er roadtrip och karta är viktigt att se hur Ni åkt så det tackar vi för ;)

    Visste inte heller att snäckor växer på träd hö hö...

    Alltså, Ni plockade inte upp skräp Ni såg? Jag menar, läsk-/juiceflaskan där... Håll Amerika rent! ;)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Haha, ja, vi borde verkligen ha tagit vårt ansvar och rensat upp lite skräp som var i vägen för alligatorernas gap ;) Nästa gång!

    SvaraRadera