tisdag 10 maj 2011

Roadtrip: Vårt hotellrum i Philly

Som jag skrev i gårdagens inlägg hade Mattias bokat ett hotellrum till oss som inte liknar någonting jag bott i tidigare. Hotellet, där även Mattias jobb-grej är, har på översta våningen så kallade fantasy-room med olika teman. För er som varit på Leos lekland kan ni tänka er födelsedagsrummen med olika teman som går att hyra för barnkalas - men här för vuxna! :)

Finns bland annat Titanic-rum, Cleopatra-rum, Natur-rum och rymd-rum

Vi fick rummet Gilligan's Island


Sovrummet med bubbelpool till vänster

Kortet taget från sängen ut mot bubbelpoolen och hallen

Ingen utsikt ut, trots att vi bor på 15:e våningen. Däremot fejkfönster och snäcklampor

I eftermiddag ska vi återigen köra sydvästerut till Baltimore i Maryland (ca 3 timmar) och därifrån flyga hem till Tampa. Att köra bil här i nordöstra USA var verkligen olikt bilkörningen i Florida som vi vant oss vid. Florida är superplatt och relativt välplanerat vägnätsmässigt eftersom många av städerna är historiskt unga. Vidare är det aldrig svårt att hitta parkering inne i stadskärnan eller nära turistattraktioner. Så var INTE fallet här i nordöstra USA... Få raka gator i centrum som försvårade det logiska tänket "om jag svänger här så hamnar jag nog där", nästintill omöjligt att hitta parkeringsplatser, påfarter och avfarter både till höger och vänster ute på motorvägarna (I Florida är de nästan alltid till höger vilket gör det så mycket lättare att planera vilken fil man ska ligga i på de breda motorvägarna), samt att landskapet här är mer kuperat, ungefär som Sverige (vilket jag i och för sig föredrar framför det platta Florida).

Men att ständigt upptäcka att detta land skiljer sig på så många sätt mellan de olika staterna och städerna är en av tjusningarna med att resa runt! :)

2 kommentarer:

  1. Det var ett roligt hotell :) Kul överraskning!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja verkligen! Men man blir ju nyfiken på att se hur de andra hotellrummen såg ut däruppe på fantasy-våningen ;)

    SvaraRadera