söndag 8 maj 2011

Roadtrip: Washington D.C.

Vår resa tog denna gång sin början i Baltimore i delstaten Maryland – känt för krabbor och lacrosse. Det blev en sväng ned till Inner Harbor i Baltimore där vi delade på en riktigt god 7-dollars glass samtidigt som vi tittade på många av de historiska/lyxiga/piratskeppiga båtarna som låg i hamnen.
Mattias med dyr-glassen i Baltimore

Efter det korta stoppet i mysiga Baltimore åkte vi en timme söderut till USA:s huvudstad Washington, District of Columbia. som även är känt för patriotiska symboler i form av byggnader, minnesmonument och statyer samt kriminalitet och politik. Där besökte vi lunchrestaurangen på National museum of the american indian. De är specialiserade på maträtter som indianer från olika stammar har livnärt sig på genom historien. Mattias tog en buffelburgare och själv testade jag rådjur med syltade bär samt en fågel jag inte kommer ihåg namnet på (blå fjäderdräkt och i storlek med en duva) på en bädd av vildris.

Indianmaten

Jag framför the Capitol


Washington monument

På eftermiddagen mötte vi upp med Steve som var och hälsade på sina föräldrar som bor här och som även inkvarterade oss i sitt gästrum. Vilken lägenhet vi fick sova över i! Takvåning dubbelt så stor som vårt hus, smakfullt renoverad, ljus och en 280-gradig utsikt över havsviken och tre delstater! Jag fick helt klart en massa inspiration till hur mitt eget drömhem ska se ut den där dagen, ni vet, då jag vinner en massa miljoner på lotto utan att ens ha spelat... Hoppas den dagen inte dröjer allt för länge!

Utsikt över Pentagon från vår terass


Del av Steves föräldrars lägenhet

Steve tog sedan med oss på en rundtur utanför de vanliga turiststråken. Först ut var Watergate – det område av Washington D.C. som givit sitt namn till den välbekanta Watergateaffären. Där nere sprang vi också på svenska ambassaden (!) som vi naturligtvis besökte… skönt att få vara på svensk mark ett tag och bjudas på knäckebröd, lingonsylt, ostar, daim och havreflarn! Däremot kändes det väldigt konstigt att plötsligt höra alla omkring oss prata svenska! Jag hade för övrigt trott att ambassaden skulle vara inhägnad, välbevakad och svår att komma in på (så var amerikanska ambassaden i Stockholm), men det stämde inte alls! Ingen mur, ingen säkerhetskontroll eller identitetskontroll och personalen gick om kring med Huge a swede – t-shirts och Steve förklarade stolt för personalen att han hade egna svenskar med sig som han kunde krama när han ville!


Steve framför en av de fyra barerna i lägenheten

Svenska ambassaden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar