fredag 20 maj 2011

Slutet är nära, glöm inte att rasta hunden!

Sitter och läser på Aftonbladet att många av de som nu tror att jorden går under imorgon har panik över att de inte kommer få ta med sig sina älskade hundar in i himmelen, enligt ett uttalande från mannen bakom domedagsuträkningen, Harold Camping, som svarade på just denna fråga i sitt populära radioprogram.

Men som vanligt finns det en affärsidé i allt... Ett företag bestående av enbart ateister lovar att ta hand om de rättrognas husdjur för all framtid om jorden går under imorgon. Priset är den blygsamma summan 135 dollar och redan nu är det några hundra hundägare som nappat på erbjudandet.

Här i Florida får hundarna följa med in på puben, men inte in i himmelen

Under hösten läste jag kursen Religionspsykologi som just tar upp vad som händer när människor ger upp allt de har och på alla sätt ställer in sig på jordens undergång för att sedan tvingas inse att jorden inte alls gick under.

För det första blir det naturligtvis svårt för många att komma på fötter igen om man sagt upp sig från sitt jobb, skänkt bort sitt hem och sina saker etc.

För det andra måste man mentalt acceptera att någonting man trodde på så starkt visade sig vara helt fel. Men eftersom människan inte vill känna sig lurad sätts genast försvarsmekanismerna in som gör att man gladeligen köper argument som "vi hade räknat fel, domedagen blir om 11 år istället, den här gången är vi säkra!" Därför är det ingen slump att det många gånger är samma personer som tror att domedagen är här gång på gång.

På tal om profetior så förutspådde jag i gårdagens blogginlägg att jag skulle vara frisk från min förkylning idag. Och gissa vad? Jag hade rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar