måndag 9 maj 2011

Roadtrip: Philly!

Nu är vi i Philadelphia i delstaten Pennsylvania - känd för kringlor, Amish-folket, Philly Cheesesteak och Liberty bell. Här uppfanns också den första datorn 1946 och den första dagstidningen utgavs 1784.

På vägen hit hade vi planerat att göra ett stopp i Willmington i delstaten Delaware (som för övrigt är känt för att inte alls vara känt för någonting), men när vi körde längs med gatorna och inte såg annat än utslagna människor, fattigdom, vandalism och förödelse valde vi att ta det säkra före det osäkra och köra vidare mot Philly för att undvika eventuella rånförsök.

Gata på den italienska marknaden inne i Philly


På den italienska marknaden fanns det flera frisörer med bilder på olika frisyrer man kunde väja bland. Påminner mig när jag jobbade på café under gymnasietiden "En meny 3, tack"

Philly Cheesesteak sandwich - en lokal specialitet

Väggmålningar lite överallt... påminner om Nordirland för er som varit där!
Myyyyys! Kanske björkarna i Umeå borde få samma behandling så de slipper frysa om vintern?


Vi har nu inkvarterat oss på ett hotell som ligger ca 30 min väster om Philadelphia. Vilket hotell! Mattias berättade för mig redan i början av veckan att hotellrummet skulle bli en överraskning som jag inte ens skulle kunna gissa mig till! Han hade rätt... bilder kommer imorgon :)

2 kommentarer:

  1. Ja den där "konsten" finns i hela världen nu. Den startade i Houston, Texas 2005 av en grupp som kallar sej Knitta Please. Såg ett program på TV om Street Art och då var bl.a. dom med.

    Läs mer här; http://en.wikipedia.org/wiki/Knitta_Please

    Hoppas Ni har det toppen! Philly Cheese Steak, hur smakade den? Ser fram emot foton från hotellet! Kör försiktigt!

    Kram på Er!

    SvaraRadera
  2. Hoppas den kommer till Sverige snart :) Philly Cheesesteak var faktiskt riktigt god! En flottig kolhydrats- och fettbomb så då brukar det vara gott :P Ska lägga ut lite foton från hotellrummet idag också... :)

    SvaraRadera