onsdag 4 januari 2012

Filmtips i vintermörkret

Liksom många av er andra filmälskare där ute så styrs våra filmval mycket av IMDb:s (the Internet Movie Database) betygssättning av olika filmer. Jag har förstått att våra filmtips här i bloggen är uppskattade, men tydligare betygssättning har efterfrågats. Så jag och Mattias tänkte därför börja betygsätta de filmer vi ser och passar då på att även jämföra med IMDB:s betygssättning. Här kommer de fyra senaste filmerna vi sett: 

Colombiana (2011) är en action/crime/drama som handlar om en en liten colombiansk flicka (Zoe Saldana)som ser sina föräldrar mördas av en kriminell organisation som fadern gjort sig ovän med. Hon lyckas fly till släktingar i USA och växer upp till en iskall mördare med målet att hämnas på alla de som haft något med hennes föräldrars död att göra... och hon tänker inte låta något eller någon stoppa henne!

Smart, spännande och actionfylld! IMDb har gett filmen 6,2 i betyg, men vi tycker att den var värd åtminstone 7,5.

Vuxna människor (1999) är den svenska komedin som nog de flesta av oss har sett, men den håller att se igen! Frank (Felix Herngren) och Nenne (Karin Bjurström) går i äktenskapsrådgivning för att det uppstått slentrian i deras äktenskap. Frank träffar en ung konsttjej som han är otrogen med och som lockar fram hans många gånger sjuka fantasi. Citat som "Jag kan ju inte dö nu, vi ska ju ha parmiddag ikväll!" eller "Hon tittade på mig! Hon vill nog gifta sig med mig. Vad ska jag göra nu?" är bara två av många roliga inslag i filmen.

IMBd har gett filmen 6,2 i betyg. Men trots att den har några år på nacken så tycker vi att den är värd 7.0.

What's your number? (2011) är en romantisk komedi där Ally (Anna Faris) läser i en tidning att chansen att hitta mannen i ens liv är försvinnande liten om man haft sex med fler än 20 personer. 20 killar är precis vad hon har haft och hon bestämmer sig därför för att undersöka om någon av dessa 20 ex. kan visa sig vara den rätte. Till sin hjälp har hon playergrannen Colin (Chris Evans) som har allt hon INTE söker hos en man...


Filmen var rolig och lättsam i sann "flygplansfilm"-anda. Även om den, liksom de flesta romantiska komedier, var väldigt förutsägbar så var den ändå roande. IMDb har gett den 5,6 i betyg. Vi är lite generösare och ger den 6,1.

Abduction (2011) är en actionthriller som handlar om tonårskillen Nathan (Taylor Lautner) som hittar en bild av sig själv som barn på en hemsida för försvunna personer. Men när han börjar söka efter sanningen visar det sig att den är mer komplicerad än han någonsin hade kunnat ana och nu befinner sig både Nathan och  de han älskar i livsfara...
Spännande, fartfylld och lite extrakul att skurken i filmen spelas av svensken Michael Nyqvist. IMDb ger filmen 4,3. Vi är inte lika svårflirtade och ger därför filmen 6.0 i betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar