söndag 2 oktober 2011

Roadtrip: 'Resten av New England'

Dag nummer två i New England hade vi desto mer tur med vädret. Dagen började med en guidad stadsrundtur i Boston, Massachusetts. En stad vi båda tyckte var definitivt över förväntan och är till och med en av våra favoritstäder här i USA. Vi hade väntat oss en blandning av tråkig industristad blandat med skyskrapor (från introt till den gamla tv-serien Ally McBeal) och irländska maffian (tack Hollywood för den fördomen). Istället möttes vi av välordnade gator, en levande studentatmosfär (bl a de kända högskolorna Harvard och MIT ligger där) välbevarade byggnader i den mysiga 'gamla stan' och en marina omgiven av mysiga restauranger och parker.  
Typiska gamla tegelbyggnader i Boston

USA:s äldsta pub

Mattias vid hamnen i Boston,
som påminde mycket om 'Nyhavn' i Köpenhamn

Efter Boston åkte vi vidare nordvästerut mot delstaten New Hampshire. Eftersom den staten dels ligger lite längre norrut och dels lite högre över havet fick vi ett smakprov på den vackra och färgsprakande hösten som New England är känd för, tack vare varma dagar och kalla nätter under hösten som gör löven extra färggranna. Till hösten hör också skördetid för bland annat äpplen och pumpor. Överallt efter vägarna fanns kedjan Dunkin' Donuts så till slut kunde vi inte låta bli, utan stannade till och smakade på varm äppelcider (lite som glögg) och pumpamuffins.   

Dunkin' Donuts hade, som tur var, mer än bara munkar

Naturskön sjö i New Hampshire

Färgsprakande i New Hampshire 
Efter New Hampshire åkte vi vidare till staden Woodstock i delstaten Vermont. Pittoreska småstäder, ännu mer färgsprakande natur och ett nytt regnoväder våra sista timmar bjöd denna delstat på. Planen var att även hinna med ett besök och provsmakning på Ben & Jerry's Icecream Factory, men det visade sig att vi var tidsoptimister där.
Minivattenfall och flod mellan branta klippväggar
och höstgranna träd i Vermont 

En av alla gamla kyrkor som man såg på landsbygden

Nu har vi kommit fram till New York City och ska stanna här tills på måndag eftermiddag. New England var över förväntan, trots det frikostiga regnandet. Tyvärr hann vi inte med delstaten Maine som också hör till New England, men är ändå jättenöjda med vår resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar