måndag 10 oktober 2011

Ett rykande land

Idag var det vulkanbestigning som stod på schemat! Kl 6 på morgonen kom en buss och hämtade upp oss som tog oss till en vulkan som låg ca 2 timmar utanför staden. Vandringen tog ca 2 timmar genom täta skogar och rykande heta lavastensfält. 'Hästtaxi' blev det vissa sträckor vilket var skönt då det gav oss en chans att vila och njuta av naturen. Senast det var ett utbrott här var i maj förra året, men trots att det gått över ett år rykte en stor yta nedanför vulkanen fortfarande och vi kunde inte ta oss ända upp eftersom våra skor då skulle ha smält. Däremot fick vi chansen att gå ned i grottor skapade av lava samt se lavabäckar som fortfarande inte hade stelnat nere i springor i marken.

När vi kom tillbaka till Antigua gick vi till en gata med många restauranger där vi till slut valde och satte oss på en. Kort efter vi fått vår mat hördes en rejäl smäll och från taket på restaurangen mittemot steg tjock, svart rök upp. En gasexplosion hade skett i restaurangköket och många skyndade dit för att hjälpa. Det visade sig att fyra personer ur kökspersonalen hade fattat eld. Och trots att ambulans och brandkår snabbt var på plats gick deras liv inte att rädda... Mycket otäckt och tragiskt!

Resten av dagen spenderades i Antigua. Marknadsfynd, biljettköp för morgondagens resa till Copan i Honduras och bland de bästa drinkarna vi någonsin druckit på restaurangen Frida (Kahlo).

2 kommentarer:

  1. Känns lite ovanligt att inte vara med på resan utan sitta hemma och jobba och följa äventyret via bloggen. Värmer i mitt teknikhjärta att se blogggen uppdateras via en iPhone :). Kanske inte så praktiskt för dig men uppskattas mycket av oss läsare.. Skönt att resan gick bra för er båda men riktigt otäckt med gasexplosionen.. Hoppas ni får en bra resa framför er och ta det försiktigt! Puss & Kram!

    /Maken

    SvaraRadera
  2. Hihi, förstod att jag skulle göra ditt teknikhjärta stolt ;) Susanne är föresten helt iPhonefrälst, Apple borde ge dig provision för alla du värvar! Puss

    SvaraRadera