lördag 22 oktober 2011

Åka polisbil

Nytt inlägg, nytt land. På grund av tidsbrist stannade vi bara två nätter i El Salvador, men hann se mycket av omgivningarna, naturen, djurlivet (fick se mitt livs första tukanfågel)och hann även med att lifta med en polisbil och fick åka mellan två byar på deras bilflak.

Annars så har det blivit väldigt mycket bussåkande som sagt och att åka buss här skiljer sig verkligen från bussarna i Sverige. Bussarna är oftast avdankade amerikanska skolbussar målade i klara färger. Allt som går in genom bussdörren eller ryms på taket får tas med, vilket gjort att dessa bussar även kallas 'Chicken bus'. Det finns alltid en bussvärd som under färden går runt i bussen och tar betalt samt vid varje ny anhalt hänger ut från den öppna bussdörren i farten och ropar ut bussens slutdestination. Vid många stopp stiger också försäljare på och ropar ut vad de har att erbjuda (läsk i påse med sugrör, fritterade bakverk och frukt)för att sedan hoppa av vid nästa hållplats. På grund av regnet har väg bitvis saknas och bussen får också sakta in mycket för att inte krocka med de hästar och kor som löst betar i dikena. Hoppas ni fått er en bild av busskultur à la Centralamerika.

Vi är nu i landet Nicaragua i den vackra kolonialstaden Leon. Verkligen mysig stad och vi har lärt känna många nya och trevliga människor, såväl backpackers som nicaraguaner. Igår var vi
och lyssnade på folkloremusik live på en bar och en nicaraguan bredvid mig tog på sig rollen att förklara för mig på vilket sätt de olika låtarna handlade olika stadier i det krig och den revolution som tog slut på 80-talet här... Verkligen intressant och uppskattat! Idag har vi mest tagit det lugnt. Gick på ett konstmuseum under dagen där Susanne briljerade med sina kunskaper och gjorde det hela väldigt intressant och givande. Imorgon är planen att åka vidare söderut mot huvudstaden Managua och därefter en ö på en sjö där det ska finnas vacker natur och vulkaner.

1 kommentar:

  1. Verkar vara ett trevlig folkslag som glatt hjälper till. Låter som på beskrivningen att Taco Bus här i Tampa platsar in som en långfärdsbuss i Nicaragua :)
    Låter som ni har det bara bra, hoppas du börja ha lite hemlängtan iaf... Ha det fortsatt bra så ses vi om några dagar!

    Puss o Kram önskar Maken

    SvaraRadera