torsdag 20 oktober 2011

Framme i El Salvador

Vad tiden går fort när man har roligt... Vi befinner oss nu i El Salvador i den mysiga lilla bergsstaden Alegria (betyder glädje) vackert belägen vid en sjö och en vulkan omgiven av blomodlingar och kaffeplantage. Tydligen har det regnat elva dagar på raken här med jordskred, översvämningar och över 30 döda som följd, så d
som tur var tog vi med oss solen från Karibien (komiskt nog regnar det DÄR nu...)

I förrgår, innan vi lämnade den karibiska hamnstaden La Ceiba, blev vi upplockade och körda upp till bergen i djungeln. Där åkte vi forsränning tillsammans med två guider som tog oss igenom några klass 4:or och 3:or utan att vi välte eller flög ur. Boende ingick också i en sovsal med en vacker papegoja och gigantiska paddor utanför dörren. I den fräscha regnskogsbergsluften, bruset från forsen och alla naturläten sov vi gott!

Tidigt nästa morgon tog vi ett litet plan de 40 minuterna till huvudstaden Tegucigalpa (med buss hade resan tagit sju timmar), hittade efter mycket hjälp till busstationen och sedan efter ännu mer hjälp till den 'chicken bus' som skulle ta oss till den salvadoriska gränsen. En kille på bussen räddade oss från att bli avlurade några dollar vid gränsen och hjälpte oss sedan vidare med taxi till en grannstad i El Salvador där han med flera såg till att vi hamnade på rätt buss vidare mot vår destination. På den bussen var det en ny resenär som tog på sig rollen som vår beskyddare och ringde samtal för att hitta den bästa resvägen åt oss. Ännu två bussbyten och en massa hjälpsamma människor sedan kom vi fram till Alegria vid 19-tiden och blev uppmöttna av en polis som erbjöd sig att eskortera oss till ett boende som var såväl billigt som trevligt!

Sammanfattningsvis har folk verkligen varit hjälpsamma under vår resa! Av nån anledning verkar de flesta resenärerna på våra bussar och flyg ha koll på vart vi ska och engagerar sig utan baktanke för att hjälpa oss dit så enkelt, billigt, säkert och smidigt som möjligt. Underbart och väldigt uppskattat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar