lördag 29 oktober 2011

Stand by dag i San José, Costa Rica

Igår hade vi vår sista dag här i Centralamerika och den spenderades i Costa Ricas huvudstad San José. Jag tycker själv att sista dagen på en resa alltid brukar kännas lite stand by-aktig eftersom det ofta blir så påtagligt att man väntar på morgondagens hemresa och därför inte riktigt kan slappna av. San José har dessutom ett väldigt dåligt rykte (liksom de flesta huvudstäderna i Centralamerika) med mycket våld, kriminalitet, farliga områden osv. Därför hade vi ganska låga förväntningar på vår sista dag, som visade sig bli hur trevlig som helst!

Efter en välbehövlig sovmorgon tog vi oss en lång stadspromenad tillsammans med en kille från Holland som vi träffade i Tortuguero. Vackra parker, livliga marknader, souvenirshopping, provsmakning på konstig mat och några vapenaffärer där vi fick provhålla olika vapen gjorde att timmarna flög iväg. Kvällen avslutades på en salsa- och karaokebar.

Även i denna storstad visade sig människorna vara mycket vänliga och omtänksamma. Mer än en gång kom folk från gatan fram till oss för att varna oss att vi just stigit in på en 'mycket farlig gata'samt föreslog alternativa gator vi kunde ta oss runt på (tydligen skilde säkerheten jättemycket från en gata till en annan, vilket som turist var omöjligt att lista ut vilken).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar