tisdag 4 oktober 2011

New York, dag 1

Sådär ja! Då var vi hemma i Tampa igen. 'Borta bra, men hemma bäst' - särskilt om 'borta' innebär 16 grader och 'hemma' innebär 29 grader.

Våra tre dagar i New York var mycket trevliga, även om det regnade en hel del och inte var särskilt varmt. Som de flesta andra turister köpte vi oss biljetter på de guidade bussturerna som man kunde hoppa på och av. Första dagen åkte vi till Upper Manhattan där bland annat den stora och konstgjorda Central Park ligger samt stadsdelen Harlem.


Vad är väl New York utan rykande brunnslock och gula taxibilar?

Till er som gillar tv-serien Seinfeld...
Vi gjorde två stopp under turen. Ett vid Central Park och det förhistoriska muséet och ett i stadsdelen Harlem där vi bland annat gick på en västafrikansk marknad.

Utomhusmarknad i stadsdelen Harlem

I New York får bilarna parkeras ovanpå varandra

Vår första kväll spenderades på gatorna runt Times Square där vi åt god mat på en irländsk restaurang för att sedan ta oss till Broadway där vi såg musikalen Mamma Mia. Vi tyckte båda att musikalen var jättebra och det var svårt att inte sitta och tjuvsjunga med i de välkända ABBA-låtarna.
  
Time Square

Mamma Mia-musikalen på Broadway
Fler bilder än så blir det inte just nu, men förhoppningsvis senare idag. Nu ska jag ta itu med lite pluggning och tvättning så jag kommer ifatt vardagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar