fredag 30 september 2011

Roadtrip: Connecticut och Rhode Island

Då var vi i rullning igen. Igår morse anlände vi till New York och hyrde, efter lite strul, en bil på Manhattan (det visade sig att de varken accepterade kontanter, checkar eller kontokort - endast kreditkort. Kan vara bra att veta om ni någon gång ska hyra bil från Enterprise, Manhattan). Att köra bil inne i bland de smala och anarkistiska gatorna mellan skyskraporna dit GPS-signalen inte nådde var en upplevelse i sig, men tillslut tog vi oss ut till motorvägarna och körde mot vårt första delmål, delstaten Connecticut. 

I Connecticut stannade vi till i en liten fiskarstad vid Atlantkusten och åt god pasta på en mysig restaurang. Därefter tog vi lite småvägar ut till ön och staden Newport i delstaten Rhode Island (ni vet, där familjen i tv-serien Family guy bor).

Exklusivt område i Newport, Rhode Island. Tyvärr regnade det och luktade sjötång här.

-Kallt!

Mysigt hamnområde i Newport
Som ni kan se på bilderna så har vi verkligen inte haft tur med vädret på vår första dag! Regn, regn och åter regn. I och för sig så höll det sig till att "Sverige-regna" istället för att "Florida-ösa-ner", men det hade så klart varit ännu bättre med strålande sol. Vi hade bland annat planerat att åka ut på valsafari, men med tanke på regnet och den tillhörande dimman kändes det inte så värt. Efter Newport åkte vi istället vidare norrut mot en stad som heter Providence som också ligger Rhode Island.   

Helt klart en annan arkitektur i norr, här syns ett exempel i Providence, Rhode Island
Idag blir det Boston med omnejd i delstaten Massachusetts som står på listan och och rusk har bytts ut mot strålande sol! 

2 kommentarer:

  1. Pernilla Holgersson1 oktober 2011 kl. 11:32

    Hej Victoria!

    Jag är så glad att jag hittat den här bloggen.
    I November så kommer vi till Florida igen.
    Många ställen som jag funderat på om vi ska besöka har du skrivit om. Kul att höra din bild av dem! Om du har mer inside tips på vad vi ska göra får du gärna maila mig. Vi bor i S;t Pete (Närmare bestämt Boga Ciega Point som jag tror räknas till Madeira Beach) Ha det bäst och tack för inspirationen!
    //Pernilla Holgersson
    pernilla.holgersson@gmail.com

    SvaraRadera
  2. Hej Pernilla,
    Kul att du gillar och inspirerats av bloggen! Mejlar dig privat så får vi prata mer där...

    Med vänlig hälsning
    Vickis

    SvaraRadera