tisdag 6 september 2011

Våra dagar i Colorado

För några timmar sedan kom vi hem till Tampa - borta bra, men hemma bäst! Det firade vi med sushi och Trocadero (som Mattias föräldrar hade med sig och som vi sparat till ett speciellt tillfälle) som visade sig vara en vinnande kombination. Åh! Varför kan inte IKEA ha Trocadero?

Våra sista dagar på semestern spenderades i alla fall i delstaten Colorado - känt för sin natur som erbjuder upplevelser såväl vintertid som sommartid. Vi tog bilen genom Rocky Mountains, Klippiga bergen, som är en lång bergskedja som sträcker sig genom några av USA:s stater.


Typiska fjällstugor

Högt ovan trädtopparna på kalfjället följde vi en väg som slingrade sig fram, oftast med en klippvägg på ena sidan och stup utan räcke på den andra... Adrenalinkick utlovas vid några av kurvorna!

Vilda djur finns det gott om i bergsområdet, men vi såg bara några exemplar av detta djur. 'Elk' på engelska som översätts till 'älg' på svenska, men någon älg är det ju inte! Någon som vet vad denna ren-älg-hjort kallas på svenska?
Efter Nationalparken åkte vi ned till en liten stad som hette Estes Park där tydligen skräckfilmen The Shining, av Stephen King, spelades in. Dagen därpå åkte vi vidare mot ett litet samhälle som heter Idaho Springs där vi hoppade på årets sista forsränningstur. Tyvärr var vattennivåerna ganska låga så de forsar som skulle vara klass III var istället klass II med risk att köra fast på vissa ställen. Men det var trevligt ändå!

Vårt forsrännargäng

På vägen till Colorados huvudstad Denver stannade vi sedan till vid Red Rock Amphitheatre - en utomhusteater insprängd bland stora röda klippor som tydligen ska ha en grym akustik. Jag har inte själv varit i Dalhalla i Sverige, men kan tänka mig att detta var något liknande.


Red Rock Amphitheatre
 I Denver avslutades sedan vår sista kväll. Som tur var råkade det vara en festival, Taste of Colorado, just när vi var där så den besökte vi också.

Till alla 'Angry Birds-oholics' där ute, visst blir man frestad?
Nu är det återgång till vardagen som gäller. Jag har börjat en ny kurs denna vecka och Mattias jobbar vidare med sitt. Men till helgen blir det i alla fall att hitta på någonting roligt! Vad det blir får vi se då, men vi har några alternativ... :) 

1 kommentar:

  1. Vilka bilder,som tagna ur en film/bok!

    Härligt att ni är tillbaka i "florran"

    SvaraRadera