söndag 4 september 2011

Möte med vilda bisonoxar

Vilken fantastisk dag vi hade igår! På förmiddagen åkte vi ut till en ö i Salt Lake som heter Antelope Island. Vi hade hört innan att det skulle finnas vilda bisonoxar där som vi hoppades att få oss en skymt av. Ofta när det finns vilda djur är det ju inte alltid som de vill visa sig, men här behövde vi inte bli besvikna! 

Såhär såg landskapet ut på större delen av ön. Fastlandets berg speglade sig vackert i den salta sjön.

Redan efter några hundra meter såg vi till vår glädje en bisonoxe på håll som vi ivrigt fotograferade. Men det var bara uppvärmningen. Därefter föjde fem - sex hjordar på mellan 10 och 100 bisonoxar!

Inte ofta man ser varningar för bisonoxar utefter vägarna

Tyvärr fanns det gott om äckliga och alldeles för stora spindlar, som denna, på ön

Mattias - omgiven av solrosor(?) som växte vilt lite överallt på ön. I bakgrunden ser ni Salt Lake och en betande bisonhjord som jag räknade till ca 100 stycken 

 
En lite yngre bisonoxe ställde snällt upp och poserade för oss

Planen var att bada i Salt Lake, men efter en titt på det fluginvaderade vattnet med flytande fjädrar från migrerande fåglar och hårtussar från bisonoxar räckte det gott med att svalka fötterna lite

Igår hann vi även med en sväng till Arches National Park, men mer om det i morgon. Dagens mål är att åka till delstaten Colorado och uppleva Klippiga bergen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar