måndag 19 september 2011

Victiasturen slår till igen

Efter ölprovningen under lördagen blev det middag på restaurangkedjan Hooters och vi satte oss på deras uteservering. När vi hade hunnit få våra drickor, men fortfarande väntade på maten kom en ur personalen och beklagade så hemskt mycket att ingen hade talat om för oss innan vi satte oss att just det hörnet av uteserveringen som vi hade satt oss i var reserverat och han bad oss därför, under många ursäkter, att flytta till ett annat bord. Inga problem tyckte vi och flyttade oss några bord bort. Vi fick sedan som tack för besväret halva priset avdraget på vår nota + att vi fick gratis förrätt (och de är mycket större än förrätterna man får i Sverige). Lärdomen av detta är att vi nog får gå och sätta oss vid fel bord lite oftare!

Jag har ju tidigare vid några tillfällen jämfört olika företeelser mellan Sverige och USA och då varit rätt så partisk till Sveriges favör, men när det kommer till service ligger Sverige definitivt i lä! Servicemedvetenheten här i USA är generellt sett mycket högre än den i Sverige, inte bara på restauranger, utan inom andra områden också som exempelvis hjälpen man får i klädaffärer. Varför är det så då? Jag tror själv att det är en kombination av de otrygga anställningsformerna som finns här, drickssystemet (många anställda inom servicesektorn lever helt på dricks och får ingen annan lön) samt hårdare konkurrens som tillsammans gör att företagen och de anställda anstränger sig i högre grad för attt få nöjda kunder.   

Under söndagen insåg vi att det var längesen som vi hade varit ut till någon strand och åkte därför ner till Sarasota, som ligger en timme söderut härifrån (där tv-serien Cougar town utspelar sig) och besökte Siesta Key Beach - stranden som i år blev framröstad till USA:s bästa!

Siesta Key Beach från ovan
Så... levde den upp till sitt rykte? Absolut! Ingen av oss har varit med om finkornigare sand, den var som mjöl under fötterna och alldeles paradisvit. Vattnet var lagomt långgrund och rätt så klart. Jag och Mattias simmade ut och snorklade ett tag, men det enda livet vi såg var sandfärgade fiskar som försökte gömma sig för pelikanerna och en och annan medelstor snäcka som vandrade omkring på havsbotten på sina små kräftben. Inga sanddollars denna dag och inte heller några obebodda snäckor att plocka!   
 
Siesta Key Beach - sanden var lika skön som den ser ut


2 kommentarer:

  1. Vilken paradisbild, OM vi kommer tillbaka MÅSTE vi åka dit!

    SvaraRadera
  2. Absolut! Har varit till fler ställen där jag tänkt "Fan att jag inte kände till det här stället när vi hade besök!"

    Så nu har ni ännu en anledning att åka hit ;)

    SvaraRadera