lördag 17 september 2011

Ölprovning

Vi har haft en riktigt trevlig dag idag! Morgonen började med en timmes yogapass för oss båda och därefter åkte vi till ölbryggeriet Cold Storage Draft Brewery som ligger i den norr delen av Tampa. En kompis, Katie, till oss jobbade där och hon och hennes kille, Phil,  hade därför bjudit med oss till en prisvärd ölprovning av bryggeriets egna ölsorter. Tydligen så har de ölprovning tredje lördagen varje månad, men eftersom de inte har alkoholutskänkningstillstånd så har de kommit runt det problemet genom att sälja ölsouvenirglas i entrén för 10 dollar som man sedan får fylla på hur mycket man vill - kan bli mycket prisvärt med andra ord!

Förutom en rundtur i bryggeriet ägde även turneringar rum i det blodallvarliga spelet beer-pong. Spelet går i korthet ut på att man är två lag som vardera har 9 muggar med öl framför sig i en trekant som det andra laget ska pricka av med pingisbollar. Om de får ned bollen i ett glas måste motståndarna dricka upp det som är i glaset. Vi trodde att detta var en ganska oseriös festdrickarlek, men tydligen så har de nationella mästerskap som äger rum i Las Vegas varje år där 50 000 dollar ligger i vinstpotten. Tyckte själv att spelet påminde litegrann om kubb och det skulle därför vara riktigt kul om de också hade en "kung" i mitten, d v s en blomvas full med öl - och om den träffas förlorar man hela spelet och får dricka hela vasinnehållet! Sprida traditionen till Sverige?  

Nya kompisen Mary siktar på motståndarnas ölmuggar med sin pingisboll

Men Vickis tycker ju inte ens om öl! - kanske ni som känner mig tänker? Och visst stämmer det fortfarande! Däremot gillar jag att vara social och då får man vackert söka sig till ölställena här i USA och sippa på sin Coca Cola Light. Vi lärde känna många trevliga och härliga människor under eventet som jag hoppas att vi återser snart igen.

Inne på bryggeriet

Som vanligt fanns det komiska skyltar lite här och var
Så hur var ölsorterna som provades? Mattias hälsar att en ljus ale med en hint av citron, Florida Avenue Ale, var riktigt god! Katies favorit var Blueberry beer som, precis som namnet antyder, hade en hint av blåbär som smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar