måndag 26 september 2011

River tubing

Här kommer de utlovade bilder från vår river tubingtur från i söndags. Florida har många färskvattenkällor och floderna som kommer därifrån har en vattentemperatur på 20 grader oavsett tid på året samt jätteklart vatten så att man tydligt kan se botten. På vintern brukar sjökor simma in mot dessa vattendrag eftersom vattnet då är varmare än havsvattnet. Dock håller havet fortfarande en varm temperatur så några sjökor blev det inte för oss denna gång! Däremot en utter, vackra fåglar samt en och annan firre. Tydligen skulle det finnas sköldpaddor och alligatorer där också, men några sådana såg vi inte.


Floden vi åkte på heter Rainbow River och ligger ca 2 timmar norrut från Tampa nära en ort som heter Dunnellon. Tuberna (badringarna med handtag) hyrde vi från en företag som skjutsade oss uppströms så att vi sedan kunde flyta tillbaka till uthyrningsstället - en flytsträcka på ca två timmar.  

Badkrukan på väg ner i det 20-gradiga vattnet

Utefter Rainbow River fanns många pittoreska hus med bryggor
 
Mattias chillade och hade 'flyt'...
 
...men blev ändå omkörd av en fiskebåt.

Men efter ca en timmes underbart väder skedde det som brukar ske i Florida på eftermiddagen under regnperioden - ett ordentligt åskoväder med tillhörande duschning drog in över området. Till en början höll vi oss kvar i vattnet, men dels med tanke på att vår kamera inte tål vatten och dels på grund av att det inte är en sån där jättebra idé att vistas i vatten när blixarna avlöser varandra på nära håll tog vi oss till en närbelägen brygga med tak. De flesta bryggor innan denna hade haft tydliga skyltar med 'tillträde förbjudet, privat', men huset till denna brygga var till salu så vi slapp Get off my property!-skrikande, hagelbössbärande 'rednecks'.
 
Två personer som valde att stanna kvar i floden under åskovädret
  
Mattias under tak på den brygga med vi tog skydd på.
 
Men efter ca 40 minuter hade åskovädret tragit förbi och himlen var moln- och blixtfri...
...så att vi äntligen kunde hoppa ner i våra badringar igen och flyta vidare mot målgången.
Vi hade verkligen tur då vi råkade pricka av sista dagen på hela året som man kunde hyra tuber. Förutom att vi 'hann' göra detta hade vi också turen att Rainbow River inte alls var så överfull av turister som den brukar vara. Definitivt en repris på detta till våren!

2 kommentarer:

  1. Så härligt det ser ut:-)

    SvaraRadera
  2. ... och det var det! Får skaffa mig en stor badring när jag flyttar hem till Sverige och flyta ned för Vindelälven i Spöland - kanske inte lika klart vatten, men definitivt alligatorfritt! ;)

    SvaraRadera