lördag 24 september 2011

De beryktade svenskarna

Igår såg jag, Steve och Marta filmen Moneyball på bio under dagen medan Mattias jobbade sina sista timmar innan han också kunde ta helg. Moneyball hade Brad Pitt i huvudrollen och var baserad på en sann historia om en baseball General Manager (en som bland annat ansvarar för vilka spelare som ska finnas i laget). Jag tvivlar på att filmen kommer att visas på svenska biografer eftersom man bör vara ganska insatt i sporten 'baseball' för att riktigt uppskatta filmen. Så för er som, liksom jag, inte är så jätteinsatt i baseball rekommenderar jag inte filmen. 

Efter filmen och ett besök på en vinprovningsstudio, som en kompis jobbar på, åkte vi ut till södra Tampas bargata. Där mötte Mattias upp med oss och vi begav oss till en pub/restaurang vi inte varit på tidigare som heter Cheap [=costing less than it's worth]. Där jobbade en kille som hette Joe som tydligen hade stenkoll på vilka jag och Mattias var, trots att vi aldrig träffat honom. "Ah, so YOU are the Swedes? I've heard so much about you!" Vi presenterade oss med våra namn, men det spelade nog ingen roll. Vi är och förblir "the Swedes", kolla kvittot nedan...       


Efter en pubrunda åkte vi ut till Casinot, men eftersom vi denna gång fick kämpa för att inte förlora mer än vi hade satsat åkte vi hem när vi äntligen lyckades kämpa oss upp till det vi hade satsat från början. Man kan inte vinna jämt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar