måndag 26 september 2011

Riktig mat!

Vilken trevlig helg vi haft! I lördags var vi som sagt bortbjudna på middag till Marta, som är inneboende hos Steve. Vi serverades polsk husmanskost bestående av grisben bakat och ugnsstekt med öl, lök, kål och morötter samt kokt potatis. Gott och definitivt över förväntan, även om jag och Mattias tog oss friheten att vara lite oartiga och lämna den feta och sega svålen som annars tydligen brukar ätas upp. Efter middagen promenerade vi till vår huspub Pourhouse och umgicks lite med grannar.   

Marta och hennes hemmagjorda golonka
På söndagen gjorde vi något vi borde ha gjort för länge sedan... testade river tubing i en utav Floridas många färskvattenkällor. Bilder från river tubing får dock vänta till senare idag eftersom jag måste prioritera lite tentapluggande först...   

Helgen avslutades i alla fall med RIKTIGA pannkakor och filmen Rio. Pannkakorna här i USA är nämligen ganska tjocka och inte alls lika goda som tunnpannkakorna vi äter i Sverige. Dessutom har de sirap eller creme fraiche med apelsinsmak på sina pannkakor, medan vi fördrar färska jordgubbar, skivad banan och vispgrädde... mums! Marta deltog också i "Real panncakes and movie night" och höll med om att den europeiska varianten på pannkakor är den bästa.  

Filmen Rio (2011) är animerad och gjord av samma skapare som ligger bakom filmen Ice age. Den handlar om husdjursfågeln Blu som lycklig bor med sin ägare i kyliga Minnesota i norra USA. Det visar sig att han är den enda hanen kvar av sin fågelart och måste därför åka tillbaka till Rio de Janeiro i Brasilien för att para sig med den enda honan som finns kvar för att bevara artens överlevnad. Dock har han vissa svårigheter att gå från burfågel till vild fågel, särskilt när han samtidigt ska fly från exotiska fågelsmugglare och hitta tillbaka till sin ägare som han blivit kidnappad ifrån... Ni som uppskattade filmen Ice age kommer definitivt även att skratta åt denna animerade film! Själv blev jag, förutom road, väldigt sugen på att resa tillbaka till Rio de Janeiro. Jag var där i en vecka då jag som 19-åring backpackade i Sydamerika under tre månader och måste säga att det är bland de vackraste städerna jag någonsin sett!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar