Näst på tur stod ett besök på ett Bourbon (Whiskey) destilleri som heter
Woodford Reserve. Det är ett mindre destilleri som ligger väldigt vackert till ute på landsbygden i Kentucky. Det fanns många destillerier att välja på längs
Bourboun Trail men vi valde detta destilleri eftersom vår vän John i Tampa är ifrån Kentucky och enligt honom var det bäst. Anledningen till att så många destillerier samlats i denna region är som Victoria skrev i förra inlägget tillgång till mycket högkvalitativt vatten med rätt smak.
 |
3st jättetankar på dryga 28 000 liter styck, jäsning pågår i ca 6 dagar |
 |
Faten rullas på en räls från destilleriet till lagret |
 |
Fyllning utav fat |
 |
Destilleringsrummet, 3 destilleringar görs |
 |
Lagring i ca 6 år för att få rätt smak och färg |
 |
Flaskor fylls i ett rasande tempo. Det ända manuella arbetet var att lyfta ned flaskorna i en låda. |
 |
Smakprov |
 |
Helt klart godkänt! |
Ifall du vill se en kort (5 min) film från Woodford Reserve Distillery kan du
klicka här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar