måndag 16 april 2012

Road trip: Miami

Sista stoppet på vår weekendroad trip blev Miami (familjen Larsson åkte däremot vidare till ön Sanibel på västkusten istället).

Självklar lyssnade vi på denna när vi körde in mot Miami 

Övernattade gjorde vi på ett äldre hotell i den hippa och mysiga stadsdelen Coconut Groove. Hotellet var så gammalt att hissen varnav typen där två gallerdörrar stängs för hand och en spak istället för knappar avgör vilket våning man hamnar på. Mysigt! Kvällen tillbringade vi på den kända gatan The Miracle Mile där vi åt god tapas och drack vin till tonerna av spansk livemusik. Titt som tätt fick jag torka Porsche-dreggel från Mattias när vi gick förbi många av de parkerade bilarna. Själv såg jag en Lotus som jag skulle kunna tänka mig.

Miamis skyskrapor
På söndagen hade vi ont om tid, men ville se mycket. Därför passade det utmärkt att hoppa på en guidad busstur runt staden. Första stoppet var Little Havana som faktiskt påminde en del om den kubanska huvudstaden med sitt färgglada kakel och mosaik, äldre farbröder som spelade backgammon i parker och cigarrförsäljare här och var.

Cigarrbutik i Little Havana

Smyckesförsäljare

Sugen på kalla cocosnötter?

Den omsjungna och omskrivna Calle 8 (8th street)
 Efter de kubanska kvarteren (Miami har för övrigt inget Chinatown som många andra stora städer, men däremot Little Haiti och Little Havana) åkte vi vidare till South Beach och Miami Beach.
Vad vore väl Miami utan lyxvillor och båtar?

Bro som öppnar sig för passerande båtar är en vanlig syn utefter Floridas kuster

I Miami Beach var det Gayparad nere vid den kända Ocean Blvd så tyvärr kunde vi inte ta oss ner dit eftersom det var avstängt, men vi fick se mycket intressant ändå och hade en bra guide som hade koll på historisk och arkitektorisk (heter det så?) kuriosa samt en del kändisskvaller. Efter Miami Beach åkte vi tillbaka till fastlandet och avverkade Downtown, Coral Gables och Coconut Groove.

I en växande stad får man vara uppfinningsrik när ett höghus och en tågspår ska rymmas på samma plats och inget kan gå under jord med tanke på att det bara är ca en meter ner till grundvattnet
$Särskilt Coral Gables var otroligt vackert med sina perfekta lummiga gator och fina hus. Men skönheten var ingen slump. Vår guide berättade att hur det kom sig, bland annat på grund av följande restriktioner:
  • Öppen garageport, även bara en springa, i mer än åtta timmar - böter: $250
  • Fel längd på gräset - någon kommer dit och tvångsklipper gräset, tar betalt för tjänsten samt böter: $250
  • Trädgårdsarbete på en helg - böter: $250
  • Husvagn eller släpvagn på uppfarten - böter: $250
  • m.m. - böter: $250
  • etc. - böter: $250
Många lyxiga villor med lyxbilar i Coral Gables.
Vi är nu tillbaka i Tampa, som jag skrev tidigare. Familjen Larsson åker på onsdag så vi har därför tyvärr bara två dagar kvar med dem här, men får se till att göra det bästa av den tiden!

5 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Hej Magdalena, vad kul att du hittade till bloggen! Och självklart har jag koll på vart Bradenton ligger, "the friendly city", right? Ca 45 minuter härifrån. Låter som vi tänkt lite likadant, att det kan "vara kul att testa nåt nytt". Planerar ni att bo kvar permanent?

    Kram

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Vi har varit här i snart två år och flyttar (tyvärr) tillbaka till Sverige i slutet på maj :( Men om du har vägarna förbi Tampa någonting innan dess och har lust att ta en fika eller bli guidad i stan eller nåt får du gärna höra av dig :) Antingen via facebook (Victoria Sundling) eller mobil 813-600-9680. Jag pluggar på distans i Sverige så mina dagar är väldigt flexibla :)

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Skicka gärna en inbjudan :) min mejl är: oberg_victoria@hotmail.com

    SvaraRadera