måndag 16 april 2012

Road trip: Florida Keys

Efter Everglades åkte vi vidare ut mot den första stora ön, Key Largo, i ö-bältet som utgör Florida Keys. Där mötte vi upp med familjen Larsson som också hade varit i Everglades på morgonen, men på airboattur.

Hittade familjen Larsson (-Lovisa) solandes utanför den restaurang vi senare åt lunch på

Lovisa hade istället hittat en väldigt skön plats i skuggan

Mattias byter ibland ut sitt inomhuskontor mot... exempelvis bryggor i Karibien

Lagomt till kvällen var vi sedan framme vid Florida Keys västspets, Key West. Visserligen har man en helt fantastisk utsikt på vägen dit, men tre timmars körning på enkelfiliga vägar i låga hastigheter är ändå tröttsamt. Därför var det väldigt skönt när vi till slut kom fram till vårt boende som turligt nog låg inom gångavstånd från det mesta. På kvällen sökte vi oss ned mot hamnen för att se den vackra solnedgången, liksom alla de andra turisterna på ön. Hamnområdet bjöd även på gatuartister av olika slag.
Obligatoriska solnedgångsfotot

Obligatoriska solnedgångsfotot

Solnedgång över Sunset Island
 Efter en god middag på Hard Rock café och lite traskande på huvudgatan Duval Street, som alltid tycks vara vaken, gick vi hem så vi fick oss några timmars sömn innan morgondagen som bjöd på en snorkeltur. En katamaran tog oss ut till två olika delar av korallreven i det karibiska havet där vi fick snorkla ca 45 minuter på varje ställe. Tyvärr var ett oväder väntat till eftermiddagen, vilket märktes av då siktförhållandena under vattnet inte var de bästa, men några foton blev det i alla fall.

Katamaranen som tog oss ut i Karibiens korallrev

Linnea premiärsnorklar



Lovisa premiärsnorklar
 Innan vi lämnade Key West såg vi till att pricka av några av punkterna på "Detta-måste-du-se/göra-i-Key West". Vi gick bl a Duval Street i dagsljus, köpte souvenirer, åt Keylime Pie och fotade markören för USA:s sydligaste punkt.
Lösa tuppar vandrade omkring på gatorna

Ser underbart ut till och med en molnig dag!

Typisk Key West-hus

Kontinentala USA:s sydligaste punkt
Efter Key West åkte jag och Mattias vidare mot Miami, medan familjen Larsson åkte till ön Sanibel som ligger på Floridas västkust. Bilder från Miami kommer i nästa inlägg...

2 kommentarer:

  1. Mycket fina bilder.
    Oj vad Ni hinner med mycket.
    Ni får nog ta semester sen Larssons farit hem, hi hi.....

    SvaraRadera
  2. haha! det gäller att ta tillvara på de få dagar vi har kvar på denna sida av Atlanten... :)

    SvaraRadera