söndag 22 april 2012

Från curry till bedjan till öl till mexikanskt till film

Vilken spontantrevlig helg vi haft! I torsdag på Flicks n' foodtrucks pratade jag med kompisen Raj, som är från Indien, och ämnet kom in på indisk mat. Han lovordade då indisk brunch och därför drog vi ihop ett gäng på lördagsmorgonen och begav oss till en sån där liten restaurang i ett område man aldrig åker till och som man aldrig skulle ha besökt annars om det inte var för att någon tog med en dit. Där serverades en vegetarisk lunchbuffé för endast 10 dollar. Jag ska inte försöka mig på att namnge någon av maträtterna, men vi åt i alla fall bland annat något tunnpannkaksliknande med potatisfyllning, samosas, ananascurry och lite annat smått och gott.
Min tallrik från den sydindiska vegetariska brunchbuffén
 Efter brunchen åkte de flesta vidare till Florida Avenue Cold Storage Brewery som hade sitt månatliga öppna hus med All-you-can-drink-beer för knappa 10 dollar. Däremot tog jag, Mattias och Raj en annan sväng först förbi ett hinduisk stort tempel som verkligen låg otippat bakom ett bostadsområde med övervägande envånings mobila hem och helt plötsligt tornade ett högt och stort tempel upp sig!


Sittandes i trappan in till templet

Efter en rundvandring, med Raj som guide som tålmodigt svarade på alla mina frågor om diverse ritualer och gudar och väggkonstens betydelse och... så åkte vi vidare till bryggeriet där vi mötte upp med de andra samt träffade några andra kompisar som vi hade hoppats skulle vara där.   

Delar av sällskapet inne på bryggeriet
Efter bryggeriet åkte vi hem till oss tillsammans med Alain, Kevin, Shaun och Raj där det blev fler öl/drinkar och hårdrocksdiggande. Framåt kvällskvisten åt vi god middag på en mexikansk restaurang i området och killarna drog därefter på bio och såg Hunger Games, medan jag passade på att ta det lugnt och stannade hemma i soffan med en bra bok.

Idag var planen att dra till stranden och hyra en vattenskoter, men på grund av regn har vi istället haft en produktiv dag där vi tagit itu med olika måsten så som städning, handling, plugg, men också bestyr kring vår hemflytt. Skönt att få lite sådant bortgjort också! 

4 kommentarer:

  1. Så vackert brunbrända Ni är :) Läckert tempel!

    Åh vad det är delade känslor när Ni flyttar hem, dels jättekul att man kanske får se/träffa Er oftare(!) men också trist att vi inte får läsa om Era äventyr Over There!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja, det var verkligen kul och intressant att besöka templet. Det får en att tänka på vad man mer har i närheten, såväl hemma i Sverige som här, som man aldrig tänkt på att besöka. Ska definitivt bli bättre på att turista hemmavid i Umeå också! Absolut delade känslor för oss också. Vi har nu kommit in i nåt halvtsentimentalt läge där vi gör saker, besöker platser, träffar människor osv och efteråt tänker "Var det här sista gången?" Men det ska bli kul att komma hem också :) Kram!

    SvaraRadera
  3. Det får bli någon annan dag att åka vattenskoter:)
    Clearwater blev ledsen när vi åkte hem...
    Vi hörs!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Ja, Hela Florida har inte varit sig likt sedan ni åkte, Himlen har gråtit!

    SvaraRadera