torsdag 15 december 2011

Sveriges vackra natur

Igår såg vi filmen Jägarna 2 (2011) som är en kriminalthriller som utspelar sig i Norrbotten. En flicka har blivit mördad och en polis från Stockholm (som spelas av Rolf Lassgård) kallas upp för att hjälpa till med utredningen. Dock verkar människorna i byn hålla varandra om ryggen, även poliskåren med den karismatiska Torsten (Peter Stormare) i spetsen- som för övrigt är väldigt angelägna om att sätta ditt finlandssvensken Jari för mordet, trots bristen på bevis... Jägarna 2 var definitivt sevärd, även om den var lite långdragen. Dock var det kul att höra Peter Stormares och Rolf Lassgårds tappra försök att tala med en bred norrbottnisk dialekt.

Men det kanske bästa med hela filmen för oss som nu är exil-svenskar var all filmning av den vackra naturen i Sverige. Snötäckta skogar, färgsprakande höstträd, oslagbara solnedgångar över sjöar... Sverige är så otroligt vackert!  I somras var vi ju hemma i Sverige under tre veckor, då min syster Terese och hennes Jonas gifte sig. Och under de veckorna såg jag faktiskt på Sverige med nya ögon och lade märke till samt uppskattade vyer som jag tidigare tagit för givet. Därför hoppas jag verkligen att vi inte blir hemmablinda för Sveriges skönhet alltför snabbt när vi flyttar hem.

På tal om natur och väder så förstår jag av diverse statusuppdateringar på facebook att den snö som dalade ner över Sverige och gav hopp om en vit jul för några dagar sedan nu börjat töa bort. Tråkigt! En jul i Sverige SKA vara vit. Så är det bara. Här har det börjat bli lite nattkallt... 16-17 grader på nätterna och 25-27 grader på dagarna. Men vi överlever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar