onsdag 7 december 2011

Filmtipsdags igen

Det ses mycket filmer och serier hos the Sundlings. Oftast är det Mattias som har koll på vad som är nytt inom filmvärlden, medan jag gräver upp gammalt som vi missat. Därför tänkte jag idag bjuda på två filmtips - ett 'gammalt' och ett 'nytt'.

Catch .44 (2011) har biopremiär denna månad och är en action-drama-western med bland andra svenskan Malin Åkerman, Bruce Willis och Forest Whitaker i huvudrollerna. Mel (Willis) är någon slags maffiaboss (riktigt slemmig) som givit i uppdrag till Tes (Åkerman) och hennes instabila tjejkompisar att utföra ett uppdrag åt honom. Men allt går snett i kopierad Pulp Fiction-anda...

Ni som gillar filmer av Tarantino kommer gilla denna film, ni andra kommer nog att tycka att den är kass och osammanhängande.

My sister's keeper (2009) är en väldigt gripande film, baserad på en sann historia, om ett föräldrapar (Cameron Diaz och Jason Patric) som får veta att deras dotter Kate är döende i leukemi. Enda sättet att ha en chans att rädda hennes liv är att skaffa ett till barn och använda det barnet som donator och de föder därför dottern Anna (Abigail Breslin). Men efter år av återkommande sjukhusvistelser, transplantationer och komplikationer utan att ens ha blivit tillfrågad stämmer Anna sina föräldrar för att få rätt till sin egen, nu 11-åriga, kropp. I samma veva behöver hennes syster Anna en ny njure, annars kommer hon att dö. Deras mamma försöker tvinga Anna att donera sin, men Anna har fått nog...     

Om du gillar gripande draman, se den! Filmen tar också upp ett intressant moraliskt dilemma som inte är helt lätt att ta ställning till - hur mycket kan man kräva av sitt barn?

3 kommentarer:

  1. Tack för filmtipsen! Den senare filmen har vi men jag har inte sett den, förmodligen får jag se den ensam ;)

    SvaraRadera
  2. ... ser du den ensam så går Pelle miste om nåt bra, hälsa honom det :P

    SvaraRadera
  3. Håller med dig om My sister's keeper är riktigt bra;)
    Den andra lät intressant... Bruse Willis brukar vara bra!

    Ville bara tillägga att vi nyttjade iaf 20% av Bursch Gardens tycker jag;)

    SvaraRadera