måndag 5 december 2011

Ho, ho, hoj!

Igår gjorde vi ett försök till att finna julstämning och åkte på julmarknad i en av mina favoritstadsdelar här i Tampa, Hyde Park Village. Hyde Park Village ligger i Södra Tampa och är en av de äldre stadsdelarna bestående av mysiga caféer och restauranger, stora lummiga träd som inramar gatorna samt många lyxiga, äldre sydstatsvillor (ni vet, med långa verandor på framsidan där man förväntar sig att någon ska sitta i gungstol och spela banjo med ett halmstrå i mungipan). Julmarknaden bjöd egentligen inte på nåt julrelaterat, men det är alltid trevligt att gå och titta på alla hantverk, köpa lokalproducerad frukt och provsmaka matutbudet. En liten skillnad mot Sverige som jag reflekterade över är att allt är så hundanpassat här. Mannen som sålde glassar hade även "frozen popcicle for dogs", ståndet med cup cakes hade även doggie cup cakes osv.   

Hyde Park Village med megajulgran för maximal julstämning
 
Gatuköken uppställda

Med Kuba som närmsta granne finns det alltid cigarrer

För att underlätta med parkering tog vi en av motorcyklarna, som Steve lämnat åt oss, till marknaden. När vi sedan kände oss klara tog vi en spontanåktur ut till en av Tampas öar, Davis Island, där vi chillade på strandpromenaden ett tag.

I december nästa år kan vi nog inte räkna med MC-väder...

Mattias tyckte att jag hade överträffat mig själv när det kom till supermatchning denna dag
(glasögonen, örhängena, halsbandet och tröjan). Han har ögon för sånt där!

Strandpromenadshäng ute på Davis Island
Mattias kom sedan på den helt lysande idén att åka vidare till nöjesparken Busch Gardens, eftersom våra årskort där går ut om en månad. Vi kommer nog inte hinna till Busch Gardens något mer i år, men kände att vi avslutade på topp! Front seat på deras nyaste attraktion Cheetah hunt och sedan Front seat på vår favoritåkattraktion, SheiKra!

Så efter en fullspäckad gårdag skjutsade jag Mattias till flygplatsen imorse. Han ska nämligen till Holland i jobb och kommer tillbaka på lördag.

6 kommentarer:

  1. Ni verkar ha det ganska mysigt ni också:-)
    När vi kommer och hälsar på er skulle jag tro att det blir favorit i repris på Busch Gardens... Dvs får se om det blir några nya attraktioner den gången?! ( och i så fall gäller det alla i familjen... Annars blir det inget av).
    Ja och som du har sett på fb så har vi fått snö, tillslut.

    SvaraRadera
  2. Ja, Ska ni betala in er på Busch Gardens igen så måste ni ju utnyttja mer än 5% av utbudet ;)

    SvaraRadera
  3. VA... 5 % var det inte mer vi nyttjade tyckte du??

    SvaraRadera
  4. Maypel: Tackar :)
    Agneta: Ok, kanske 7 % ;)

    SvaraRadera