onsdag 14 december 2011

A la la la la long, a la la la la long long li long long long!

I-landsproblemet med att vi inte hade någon resa bokad till januari är nu löst... Den 14:e januari till den 17:e januari befinner vi oss i Montego Bay i Jamaica på ett all inclusive hotell! Mattias fyller år den 16:e januari så weekendresan blir ett utmärkt sätt att fira hans födelsedag. Det blir också första gången som vi bor all inclusive. Ni som följt våra resor vet att vi mestadels brukar bo på billiga motell och vandrarhem under våra resor så att bo på ett fint hotell där allting ingår känns ovanligt lyxigt!

Här ser ni vart Jamaica ligger i förhållande till Tampa (bilden är klickbar större)
 varför åker man till Jamaica?
Av vad jag vet nu så är de kritvita stränderna och det turkosa vattnet en stor turistmagnet. Turismen är jamaicanernas enda betydande inkomstkälla och de är därför rädda om sina turister eftersom människorna där är fattiga och verkligen behöver få in turistpengarna. En del menar att Jamaica är en farlig destination att åka till, vilket kanske stämde för några decennier sedan, men inte idag på grund av turismens värde.


Men Jamaica kanske främst är känt för sin Reggae- och rastafarikultur där bland annat Bob Marley har satt Jamaica på kartan. Dreadlocks, uttrycket Ya mon inklämt i så gott som varje mening, Jerk chicken och No problem, mon-inställningen är annat som kännetecknar det engelskspråkiga landet i Karibiens övärld.

3 kommentarer:

  1. Åhh låter ju hur härligt som helst;) såg väldigt fint ut, hotellet.
    Den så kallade snö som kom är snart ett minne blott! Plussgraderna har gjort sitt.
    Kram

    SvaraRadera
  2. NICE med Jamaica,, dit skulle jag åka 1990, men när resan skulle beställas hade de tatt bort det som resmål.. :-(
    Så, vi hamnade i Mexico istället.
    Men, Jamacia är nog nåt speciellt.

    Vad härligt att ha nåt sååå göttit att se fram emot.

    Ha dä bäst.. // Annelie
    PS. Hittade hit genom Mayas blogg.. DS.

    SvaraRadera
  3. Agneta: Ja, nu är det bara att hoppas på att Jamaica lever upp till den bild jag har av ön :) Vad tråkigt med att snön smälter bort, ingen riktigt jul om den inte är vit ju :( Ni får ta sån där snösprej som man sprutar rutor på fönster med och spruta igen hela fönstren. När ni sen firar jul och tittar ut genom fönstret kommer garanterat julkänslan infinna sig! Kram

    Annelie: Vad kul att du hittat till min blogg! Mexico är ett land jag ännu inte hunnit vara till (lite konstigt med tanke på att jag just nu bor väldigt nära och dagligen har såväl färjor som direktflyg som går dit från min stad, men den som väntar på nåt gott väntar på Mexico:P)Får intervjua dig om restips när det blir dags att åka dit :)

    Ha det gott!

    SvaraRadera