måndag 14 november 2011

Tid är inte pengar, det är mer än så.

Tänk er en framtid där vi inte åldras mer än till 25 års ålder och därefter endast har ett år kvar att leva såvida vi inte skaffar oss mer tid genom att jobba/vinna på casino etc. Sekunder, minuter och dagar är den nya valutan och allt har ett pris. Är du rik (i valutan 'tid') betyder det att du är odödlig. Men riskerar tiden att ta slut varje dag kommer du inte slösa en sekund... Det är handlingen i den sci-fi/action/thriller med Justin Timberlake och Amanda Seyfried In Time (2011) som vi såg på bio igår.  
Filmen påminde lite om Matrix på det sättet att den fick en att tänka "outside the box" och ifrågasätta saker och företeelser vi omges av varje dag. Filmens filosofiska budskap var också tydligt: Det spelar ingen roll vilken valuta vi har - rika kommer alltid vara rika på fattiga människors bekostnad ändå. Jag tror dock att de flesta människor skulle bli lite snålare med tid istället för pengar som valuta. Idag kan jag utan att blinka lägga ut några tusenlappar på en weekenresa, men skulle den istället kosta två månader av min totala livslängd skulle jag tänka efter mer...

Filmen såg vi i alla fall på CineBistro som jag skrivit om tidigare - ni vet bion som också är restaurang och bar.  

Just fått in vår mat i biosalongen.
 
Till och med badrummen känns lyxiga med snygga handfat
och mjuka engångshanddukar
När vi kom hem såg vi thrillern Retreat (2011) som handlar om ett par som är fast på en ö med en våldsam och galen kille som påstår att ett dödligt luftburet virus har spritt sig i resten av världen och dödat alla människor och paret får därför inte ens lämna stugan de bor i, men måste lyda honom... Se den inte! Den tog 90 minuter av mitt liv som jag aldrig kommer få tillbaka, så ta tillvara på er tid och se In Time istället.

2 kommentarer:

  1. Tack för filmtipset!
    Såg mysigt ut på bion o vilka fräsha toaletter.
    Vi hörs!

    Kram:)

    SvaraRadera
  2. Vi får ta en sväng till CineBistro när ni kommer hit :)

    SvaraRadera