onsdag 16 november 2011

Nedräkning till Ecuador och Galapagosöarna

Nu är det inte många dagar kvar, på lördag åker och och Mattias till Ecuador i Sydamerika! Totalt blir vi borta i nio dagar och planen är att spendera några dagar i huvudstaden Quito i början och slutet av resan och därifrån göra lite utflykter till bergskedjan Anderna och kanske djungeln om tid finns. På tisdag nästa vecka tar vi ett inrikesflyg ut till Galapagosöarna där en fyradagarskryssning väntar på oss. Vi kommer att bo ombord på en liten båt som tar oss runt till de olika öarna där snorkling, vandring och unikt djur- och naturliv väntar!

Karta över vart Ecuador och Galapagos ligger
Så varför vill vi åka till Galapagosöarna?
Galapagos består av 19 öar och är till största delen en skyddad nationalpark. Ögrupperna är kända för sitt världsunika djur- och naturliv samt att Charles Darwin bedrev mycket forskning här som låg till grund för hans teori om naturligt urval (och boken Om arternas uppkomst). Eftersom öarna ligger så isolerat upptäcktes de inte förrän på 1500-talet och därför har djur- och naturlivet där fått utvecklats relativt ostört genom historien vilket förklarar att det finns så många unika arter på Galapagosöarna, bland annat jättelandsköldpaddor, pingviner, leguner, sälar med päls och hajar. Nationalparken har dessutom länge funnits på UNESCO:s världsarvslista.

Kompisar till mig som besökt Ecuador och Galapagos har alla varnat för den starka solen som finns där eftersom ekvatorn korsar fastlandet och öarna. En sol så stark att "inte ens en Florida-härdad hud har nåt att komma med". Hög solskyddsfaktor och kepsar nedpackat, check!

2 kommentarer:

  1. Ha en underbar resa:) Ser fram emot att få se bilder från båda ställena. Hemma är det fortfarande plusgrader! och ingen snö.

    Ha det nu så varmt o skönt...använd stark solskydd.

    SvaraRadera
  2. Nämen sccchh....varför läste jag detta?? Jag VILL ÅXÅ till Galapagos! Har en vän som vann ett pris för National Geographic där vinsten bl.a. var en resa till Galapagos! (STORT värre alltså!)

    Ecuador och Quito vore inte dumt det heller att besöka. Och Peru (bl.a. Machu Picchu & Cusco) står också på min Bucket List! Frågan är om jag nånsin får med Din kusin ditåt ens...suck!

    Hoppas Ni får en toppenresa och en massa härliga bilder! Glöm inte kamera och minneskort!!!!!!!! :D

    Te envidio, chica!!!
    Kramar från oss i Svea!

    SvaraRadera