tisdag 22 november 2011

Stadsrundtur i Quito

Idag bokade vi in oss pa en privat stadsrundtur med var superguide Marco, verkligen vart pengarna! Marco tog oss forst till den valdigt gamla Katedralen som ar stans hogsta byggnad.Katedralen byggdes av spanjorerna med den franska Notre Dame som modell. Men istallet for de fula stenfigurerna som originalet har sa har denna katedral istallet stenfigurer forestallande olika djur (Leguaner, skoldpaddor, geparder, marsvin, kondorer...) som finns har i Ecuador. 
  
*Kuriosa* Eftersom Ecuador drabbas av jordbavningar sa gott som varje manad (det var en dagen innan vi anlande) sa ar ingen byggnad hogre an 22 vaningar. 

Entren till den imponerande katedralen

Manga olika lokala djurarter prydde vaggarna

Jungfru Maria pa ett berg bredvid Quito

Smala gator i centrum, normalt tjockt med trafik

Drottning Victoriavagen

Var guide tog oss ocksa in pa smagator, grandor och in i hus som vi aldrig skulle ha tankt pa att ha in i annars. I en av husen i gamla stan gjorde han oss uppmarksamma pa stenlaggningen vid oppningen som inneholl flera ben fran ryggrader! Tydligen sa trodde man for trehundra ar sedan att skelettdelar fran slaktingar inmurade i golvdekoren holl tjuvar borta...


Ryggradskotor som klinker haller tjuvarna borta

Husdekoration till vanster pga kommande nationaldag

Manga dolda restauranger och affarer pa innergardarna
Turen av gamla stan avslutades pa stora torget som var omgivet av regeringsbyggnader, banker, stadens aldsta kyrka (med 7 ton gulddetaljer) och affarer.

Presidentpalatset i bakgrunden

3 kommentarer:

  1. Tack för alla tjusiga och spännande bilder.

    SvaraRadera
  2. Underbara bilder! Påminner litegrann om Mexico, särskilt om staden Merida.

    Tackar också för att vi får "ta del av" Er resa (Era resor)! Njuuuter!

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Irene och Maypel:
    Kul att ni foljer med och gillar bilderna! Vi ar nu hemkomna fran galapagos och har en hel del underbara foton som kommer laggas ut narmsta dagarna :)

    SvaraRadera