måndag 28 november 2011

Sista dagen i Quito, Ecuador

Efter Galapagos åkte vi tillbaka till huvudstaden Quito på fastlandet. Där tillbringade vi vår sista dag i Otovalo på latinoamerikas största marknad för ursprungsbefolkningshantverk. 
Marknadsgata
 
I en och samma affär såldes allt ifrån stereoanläggningar och vitvaror
till julgranar och motorcyklar

Står och spanar in sjalutbudet

Kvinna i traditionella kläder
Vi köpte två par alpackaullstrumpor eftersom jag för längesen nött upp mina lappade älsklingsstrumpor som jag köpte i Bolivia för åtta år sedan. Även ett par nya 'indianbyxor' införskaffades, men de, och Mattias reaktion, förtjänar ett eget inlägg någon annan gång!

Och slutligen... en bild på vår dusch från vårt vandrarhem. Denna typ av dusch, som även kallas suicide shower är mer regel än undantag på vandrarhemmen i Syd- och Centralamerika. 

För er el-intresserade
Vi är nu återigen på floridiansk mark och är verkligen jättenöjda med vår resa! Denna vecka kommer att ägnas till flyttbestyr som packning och möbelförsäljning eftersom vi flyttar redan på onsdag till vår nya lägenhet.

3 kommentarer:

  1. Härliga foton och roligt att ha fått följa Er resa (även denna gång)! Kul med info också, vissa saker vet man, vissa inte. Alltid lär man sej nåt nytt. Spännande med Suicide Shower! :O

    Nu får vi ju prestationsångest inför vår kommande resa för såhär trevliga inlägg får vi helt enkelt se om vi kan få till ;)

    Hoppas Ni får en smidig flytt och att Ni mår bra! Hälsa Mathias!

    PS! Ser fram emot blogginlägget med indianbyxorna och Mathias reaktion ;)

    SvaraRadera
  2. Ja, allmänbildning kan man aldrig få nog av. Och ska man åka flyg i flera timmar så kan man ju lika bra passa på att lära sig någonting och dela med sig av det! ;)

    Jag märker att jag missat att ni ska ut och resa igen! Vad kul, Thailand gissar jag? Detaljer tack! Är övertygad om att det blir grymt bra blogginlägg och bilder därifrån :)

    Hihi, ja, 'indianbyxorna' är en historia för sig... just nu är vi mitt i en flytt, men kommer snart!

    Hälsa med dig!

    Kramar från oss

    SvaraRadera
  3. Men Vickis!!!!! Bara för att något blir gammalt och utnött kan man ju inte bara byta ut det! tänk på vad dina gamla indianbyxor kommer säga när du kommer hem med ett par nya :( ..... de kommer känna sig utbytta och värdelösa bara för att något ungt och fräschare kommer med in i bilden.. det finns faktiskt böcker skrivna om ptja, människor vars män kommit hem med en ny och fräschare fru, men vaddå, tydligen är det ju ingen skillnad på människor och byxor- har vi ju fått veta :P jag tycker redan nu att du ska börja boka in en byxpsykolog till dina gamla indianbrallor redan nu... :P

    SvaraRadera