måndag 28 maj 2012

Roadtrip: Kentucky

I skrivande stund befinner vi oss i Lexington i delstaten Kentucky. Vägen hit från Tennessee tog betydligt längre tid än vad vi hade planerat på grund av, förutom det uppenbara långa avståndet, långa bilköer på grund av vägarbeten, en bilolycka och en brinnande husbil (vi har tyvärr ingen aning om hur det gick för passagerarna i den brinnande husbilen som var förkolnad när vi kom fram).

Mattias vid välkomstskylten till delstaten Kentucky
På grund av den långa restiden har vi därför inte  gjort så jättemycket idag, men det har varit en skön dag ändå och väl framme i Lexington nyttjade vi de poäng Mattias samlat ihop när han rest genom jobbet och bott på hotellkedjan Mariott och har nu ett stort hotellrum med en säng som är mycket skönare än de motellrumssängar vi är vana vid då vi är ute och reser.
Kentucky är främst förknippat med restaurangkedjan KFC (Kentucky Fried Chicken), hästkapplöpning, bourbondestillerier, bluegrass och ett aktivt kyrkoliv. Galopphästar och destillerier ska vi besöka imorgon så därför passade vi idag på att göra ett stopp på ett slags hembygdsområde med en stor lada där gospel- och countrykonserter brukar hållas, Kentucky Hall of Fame Museum (visste du att exempelvis att George Clooney och Johnny Depp kommer ifrån Kentucky?). restauranger, affärer och en gammal kyrka var några av sevärdheterna i området. ´

Hembygdsområdet

- YOU! Get off my property!
Liten gammal kyrka som fortfarande var i bruk
Försöker imitera karismatisk sydstatspastor

Väl framme i Lexington checkade vi in på hotellet och promenerade sedan runt i centrum. Det mesta var stängt eftersom idag är en röd dag, Memorial Day, i USA. Men till slut sprang vi på en trevlig restaurang och bar där vi svalkade oss med drinkar och öl samt åt god mat.

Mattias på restaurangen i Lexington
Dagens sydstatsmat: potatismos med baconbitar och beef briskets i tomatchilisås

Ett shoppingcenter vi gick förbi hade förkortningen VS.
 Inte bara Victoria Secrets som snott Victoria Sundlings initialer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar