måndag 28 maj 2012

Roadtrip: Great Smoky Mountains

Mycket bilkörande har det blivit idag, men det får det vara värt för den som vill hinna se mycket på kort tid. Imorse lämnade vi Nashville och körde de ca fyra timmarna österut mot Great Smoky Mountain National Park som delas mellan delstaterna Tennessee och North Carolina. 


Vi inledde besöket med en timmes ridtur i den fina naturen. Tyvärr var det skrittempo som gällde och vi var aldrig uppe på några högre höjder med bra utsikt, men det var trevligt ändå.




På vägen genom nationalparken fanns däremot flera stopp efter vägen med en otroligt fin utsikt.


Förutom vi så bestod parkbesökarna av mestadels motorcyklister (främst HD) eller indier.


På delstatsgränsen fanns den högsta punkten över havet och jag kunde inte motstå frestelsen att "planka" på skylten - med risk för att få påpekat att det är sååå år 2010. 


Utkikstorn

Inte svårt att förstå vart "Great Smoky Mountains" fått sitt namn ifrån

En del vilda djur fick vi se också, men tyvärr inga björnar.

Många mysiga vägtunnlar passerade vi 
Vi är nu på ett motell i Tennessees nordöstra hörn och imorgon är planen att åka vidare mot Lexington, Kentucky och förhoppningsvis få se några galopphästar.

4 kommentarer:

  1. Gick det bra med Mattias rygg när ni red?
    Kul att följa er:)

    SvaraRadera
  2. Halloj! Ridning (och simning) är faktiskt bland de bästa sporterna man kan utsätta ryggen för, bygger upp hållningen. Ryggen har klarat sig förvånansvärt bra med tanke på allt stillasittande i bil och osköna motellsängar, men än är den långt ifrån återställd... :( Kul att du 'följer med' in i det sista! Kram

    SvaraRadera
  3. Självklart att jag följer .., har dock varit dålig på att kommentera.

    SvaraRadera
  4. Du leder garanterat kommenteringsligan ;)

    SvaraRadera