onsdag 23 februari 2011

-"Bara 10 minuter till..." kan ha betydelse!

Mattias laddade igår hem en ny väckerklocka till sin iPhone som känner av hur man rör sig och väcker en när man sover som lättast. Inatt provade han den och blev uppväckt utvilad och har varit ovanligt pigg hela förmiddagen! Appen visar också ens sömnkurva, d v s hur djupt man sovit och När under natten. Om ni kollar på bilden nedan hade det med andra ord haft stor betydelse om klockan hade ringt 7.00 då sömnen var som djupast eller 7.20 då Mattias nästan var vaken.


Mattias sömn enligt iPhone

Jag kanske får ta och ladda hem appen jag också? Det ska i så fall bli intressant att se om sömncyklerna synkroniseras om man sover tillsammans. Ex. om jag sover lätt och rör mig kanske Mattias också sover lätt, men om en av oss har djupsömn kanske man påverkar den andre att sova djupt också? Jag har ingen aning om det verkligen är så, men helt ologiskt låter det väl inte?

För övrigt verkar solen och värmen nu kommit för att stanna i Florida och mulna dagar med 10 plusgrader är ett minne blott! Så här ser det ut resten av veckan:

Vi klagar inte!

3 kommentarer:

  1. Så skönt med värme...längtar tills vi kommer.
    Intressant teori du har om sömnkurvorna.

    SvaraRadera
  2. bara 6 veckor kvar nu :) Har barnen gjort någon räkna ned kalender?

    SvaraRadera
  3. Härligt att Ni fått bra väder nu! :) Här är det nog sista kalla dagen om man ska tro väderprognosen så det ska bli bara någon minusgrad ihelgen och upp till plus i nästa vecka. Myser vid brasan med en kopp the denna morgon, det är inte fy skam ändå. Men det är klart man vill till varmare trakter nu när man är så less på vintern.

    Kul med en sömnapp, skulle behöva en sån. Undra om det finns till Smartphones? :)

    Kram på Er!

    SvaraRadera