torsdag 16 juni 2011

Vancouver - Staden utan logik

På lördag morgon åker pappa och Sebastian hem mot Sverige. Jag och Mattias kommer också sätta oss på ett plan, men med slutdestinationen Vancouver i Kanada - en resa jag sett fram emot! Efter några dagar där åker vi sedan vidare mot Seattle i USAs nordvästra hörn. Hittills har jag förknippat Vancouver med vacker natur och hockey, men det kanske är dags att lägga in 'sönderslagen stad' i beskrivningen? För er som följt nyheterna har ni nog inte undgått att Vancouver igår kväll förlorade mot Boston med 0-4 i Stanley Cup finalen (Boston som för övrigt Tampa förlorade finalplatsen till). Vancouverbornas reaktion blev att vandalisera sin egen stad efter förlusten!

Vancouver igår kväll

Stanna upp ett tag! Hur resonerar de och var finns logiken?

"Vårt lag kunde inte vinna över Boston och därför ska vi slå sönder vår egen stad!"

"Vi är så arga på Bostonborna så därför ska vi slå sönder skyltfönstren för Vancouvernäringsidkare och plundra deras affärer!"

"Vi fick spö i hockey av Boston, därför ska vi spöa våra grannar, polisen och andra Vancouverbor"

Näe, jag kan inte heller se logiken. Dock skrämmande att en hockeyfinalsförlust kan förvandla vanligtvis helt vanliga människor till galna monster som slår sönder och förstör allt i sin väg. Men förhoppningsvis och troligtvis är det hela över när vi landar där på lördag.

1 kommentar:

  1. Ja vad ska det vara bra för? Det finns ingen logik i det hela. Hoppas Ni får en lugn och trevlig visit till Vancouver och Seattle :)

    SvaraRadera