onsdag 15 juni 2011

Airboattur i Kissimmee

Att åka Airboat kanske är en av de där sakerna som man har på Att-göra-listan när man åker till Florida? Ni vet de där båtarna med en stor propeller baktill som de i filmer har båtjakter med ute i de alligatorrika träskmarkerna. Det fanns på Pappa och Sebs lista i alla fall så därför åkte vi ca 1,5 timme österut mot Kissimmee (lite söder om Orlando) så de fick testa.


Floridavädret är verkligen oförutsägbart. På vägen dit kom det lite åska och duggregn och turen såg därför ut att till en början bli inställd, men sen sprack det upp och de 35 graderna i skuggan gjorde sig åter påminda! Medan pappa och Seb åkte ut på turen passade jag på att sitta i skuggan och plugga lite.

I vändan på att åka iväg. Det lever om en hel del, så hörselkåpor är att föredra

Filmade när båten åkte iväg

Eftersom det var så varmt blev det tyvärr inte så många alligatorer att titta på eftersom de gräver ned sig i leran när det är varmt, men däremot bjöd naturen på en vithövdad havsörn och lite andra fåglar samt några småalligatorer.

På kvällen gick vi ned på vår huspub Pourhouse och firade att vår kompis Steve var tillbaka från en månads vistelse i Kanada. Han fick också mycket uppskattade presenter från Seb och pappa som jag hade bett dem ta med... svenska serietidningar! Så nu kommer Steve sitta och plugga svenska för fullt. Han vet redan att Superman heter Stålmannen på svenska och har snappat upp användbara repliker ur Agent X9 som exempelvis Tid att dö. Han kommer klara sig bra den dag han kommer och hälsar på i Sverige! Jag tror dock att pappa och Seb gick in lite hårdare än oss andra i firandet av att Steve var tillbaka. Jag har suttit och väntat på att de ska vakna i 2 timmar nu eftersom planen är att dra ut till nöjesparken Busch Gardens idag. Vi får se hur det blir med det...

1 kommentar:

  1. Very nice! Airboat ser skönt ut.

    Roligt att Steve kan konversera med svenskarna sen när han besöker Sverige hehe... "Jag är Stålmannen och nu är det tid att dö"... Man kan ju bli fängslad för mindre hehe...

    SvaraRadera