söndag 19 juni 2011

Första dagen i Kanada

Det blir ett kort och allmänt oredigerat inlägg idag då internetuppkopplingen inte är den bästa här inne bland de kanadensiska bergen.

Igår landade vi i Vancouver, i sydvästra Kanada, vid lunchtid. Efter att ha fått vårt bagage och svurit över att [sätt in de värsta svordomarna du kan komma på] #¤%"&%¤# Homeland Security hade brutit upp vårt lås på min fina blå samsonicväska, hämtade vi ut vår hyrbil och begav oss in till Vancouver stad. Vi hann med lunch i Chinatown (otroligt många taiwaneser här) innan vi åkte vidare mot regnskogen Capilano.

För mig var det nytt med regnskogar så här långt norrut. Tydligen blir det nästan aldrig över 30 grader eller under 0 grader här, oavsett temperaturen utanför skogen. Vi fick också uppleva regnet!

Hängbron i Capilano som svajade ordenligt när vi gick på den. Ca 70 meter upp i luften

Ett av de gamla och stora träden som man nästan kunde gå in i

Mattias ute på sky walk - en gångbro högt upp i luften som bara satt fast i några vajrar

Mattias bredvid äldsta trädet, 1300 år gammalt, i regnskogen Capilano, strax norr om Vancouver


Efter Capilano fortsatte vi färden sydösterut mot en stad som heter Hope. På vägen dit körde vi förbi en otroligt vacker natur! Höga berg som en del fortfarande hade en snötäckt topp, vattenfall fanns lite varstans 0ch en del av vattenfallen slog till och med ner i diket bredvid vägen! Så vackert.

Motellet vi bor på i natt i det lilla samhället Hope, omgivet av dimhöljda berg och vattenfall

1 kommentar:

  1. Vad härligt det låter med utflyktstripp, regnskogsbesök och samhället Hope. Så synd på Era väskor, hoppas Ni får ersättning så Ni kan få nya väskor. :)

    Kram!

    SvaraRadera