söndag 3 oktober 2010

En social helg som avslut på en späckad arbetsvecka

Då var första arbetsveckan avklarad. Dessa dagar har för oss båda bestått av plugg,plugg,plugg (jag) och jobb, jobb, jobb (Mattias) så det var riktigt skönt när det äntligen blev helg!

Igår var vi bjudna på fest hos en av våra grannar, Mark. Vi träffade många nya och härliga människor, bjöds på god mat och hade det riktigt trevligt!


Värden Mark som aldrig är tyst och alltid har en massa roliga berättelser på lager samt Brenda, som lagade grymt god mat och var jättetrevlig!

Kvällen till ära var det någon stor fotbollsmatch (den slags fotboll som man spelar med händerna alltså) mellan Florida och Alabama och stämmningen var på topp! Eftersom Mark tidigare spelat professionellt för Alabama så hejjade han så klart på dem, medan de flesta andra höll på Florida gators. Resultatet blev en väldigt engagerad och högljöd publik där i tv-soffan och jag och Mattias har nu sett våran första match i amerikansk fotboll. Mattias höll för övrigt på göra en riktig klädmiss, men lyckades prata sig ur det hela innan allvar bröt ut! Han hade nämligen en röd- och vitrandig tröja på sig - precis som Alabamas matchfärger, vilket starkt ogillades av de flesta andra som kom i gators orangea färger. Tur att man har dispens för både det ena och andra som utlänning! :P

Så här glad blev Wayne, som tidigare spelat professionellt för Florida, när Gators fick poäng...


Mark har ett flipperbord i sin lägenhet som användes flitigt under kvällen. Här är Mattias tillsammans med en kanadensargranne. Trevlig typ han också liksom de andra!


Jag tillsammans med nyfunna bekantskaper hemma hos Mark.


Utsikt från balkongen ned mot poolområdet. Om ni kollar högre upp till höger på bilden (bakom den stora byggnaden) så ser ni en bit av viken från mexicanska golfen.


Balkongutsikt: St Pete Forum som är en NHL hockeyarena.


Balkongutsikt: Centrala Tampa. Alla skyskraporna är banker.


I slutet av kvällen åkte jag och tjejerna från festen till en nattklubb. Stället var i tampansk stureplansanda med valetparking av alla lyxiga bilar, långa köer och konstiga kriterier för vem som fick komma in och inte. Leda, en av tjejerna från festen, kände tydligen alla där och vi hade därför inga problem att komma in. Men efter en stunds dansande insåg vi att stället inte var någonting för oss och åkte tillbaka till festen. Personligt trivs jag inte på snobbställen, men det var kul att få se en del av Tampas uteliv!

Leda dansar loss på en av scenerna på nattklubben. En riktigt kul tjej som liksom jag älskar att resa till konstiga ställen och pröva på aktiviteter som ger adrenalin! Många resplaner utformades under kvällen...

Så efter en toppenhelg fick jag idag toppenbesked från Sverige, Pappa kommer på besök om 2 veckor! Det ser vi fram emot :)

2 kommentarer:

  1. Vad härligt att Ni lär känna nya människor! Och trevligt för oss läsare att se bilder! Nu får vi väl snart även bilder på lägenheten där Ni bor? (En stund till i vart fall?)

    Kul att Hans kommer och hälsar på! :)

    Ha det gott!
    *Kram från oss*

    SvaraRadera
  2. ja, bilderna från lägenheten har dröjt alldeles för länge! Men till helgen tänkte jag få tummen ur... och äntligen lägga upp några bilder så ni får se hur vi bor :)

    SvaraRadera