tisdag 26 juni 2012

Akta dig för Debbie

Visst saknar vi vädret i Florida, men just såhär års slår den svenska sommaren orkansäsongen i Florida med gnu-längder! På Facebook har jag på många Floridakompisars sidor de senaste dagarna kunnat följa bilder från kaoset och översvämningarna som den senaste orkanen, Debbie, orsakat. Som tur är så var det aldrig någon orkan som direkt träffade den delen av Tampa vi bodde i, men även att befinna sig i orkanens utkant var märktbart med en svart himmel, stormar, flygande föremål i luften som gjorde att man helst höll sig själv och bilen inomhus samt hemska regnoväder med översvämmade gator som följd.

Bayshore Blvd, Tampa i vanliga fall

Samma blvd, men efter att Debbie dragit förbi

Som ni ser på bilden ovan så har vår del av Tampa detta år fått smaka på vädrets makter så det räcker och blir över! Vi bodde ca en kilometer från vart bilden är tagen, två gator ifrån havsviken Tampa Bay.

Jag och Mattias brukar skämtsamt säga att vi är "nästan-människor" och det stämmer nog ganska bra! När vi åkte till ön Zanzibar, Tanzania, så kom vi två dagar efter en kraftig undervattensjordbävning, på vår smekmånad i Karibien så fick grannön vulkanutbrott och utrymdes delvis (allt vi drabbades av var ett smärre askregn), jag och Susanne lämnade den honduriska ön Roatan en dag innan en orkan svepte över den lilla ön, I Ecuador för ett halvår sedan kände jag och Mattias av ett litet jordsskalv som mest var exotiskt, men några dagar efter att vi hade åkt kom några ordentliga jordbävningar som gjorde stor skada... ja exemplen är många på hur varit nära vädrets makter, men ändå alltid sluppit.
Dock är Floridas orkansäsong snabbt glömt och tyvärr kommer jag nog sakna Florran-vädret igen så snart sommaren är över i Sverige... men än finns det många veckor kvar att njuta av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar