måndag 4 juni 2012

Att flytta hem är lite som att flytta hemifrån


Detta blir sista inlägget i bloggen på amerikansk mark, men jag har en del inlägg kvar att skriva innan jag känner mig klar med "Svenska Floridafrun".

Igår åkte vi ut till Mattias kollega Scott och hans familj. De hade dekorerat huset invändigt riktigt amerikanskt med flaggor och banderoller, bjöd på typisk amerikansk till lunch (pork briskets och till efterrätt cupcakes) och på kvällen for vi till en restaurang och åt kycklingvingar i olika heta såser samt en massa nachochips med smältost och chili. De ville ge oss en riktigt amerikansk avslutning med andra ord, vilket de lyckades med!

En annan kollega till Mattias kom också förbi och lämnade en vinflaska åt oss som hejdå-present. Just nu är det nog det enda i mat/dryckesväg som vi kommer ha i vårt hus. Att flytta hem kännas lite som att flytta hemifrån faktiskt. Allt ifrån salt till toapapper ska inhandlas och abonnemang ska startas upp igen. Tur att vi har familjen som kommer rycka in imorgon och hjälpa oss att packa upp det mesta!

Leah, Scott, jag och Mattias

Vi är nu på flygplatsen i Chicago och har äntligen blivit av med vårt stora väsklass. Hur kan vi ha samlat på oss så mycket saker på kort tid? Och det trots att jag gett bort kläder och annat varje gång vi varit ute och rest till fattigare länder! Vi kanske blivit lite amerikanska ändå? Masskonsumenter! Fast ni som varit hit och hälsat på vet mer än väl hur inbjudande shoppingen har varit... ;)


Mattias tyckte vi skulle lyxa på som ett avslut på vår bilsemester och våra två år i USA så han uppgraderade våra biljetter till businessclass med sina SAS-poäng! Det blir första gången jag åker businessclass, känns väldigt lyxigt och kommer definitivt göra den långa resan över Atlanten mer behaglig! Redan nu har vi tagit del av uppgraderingens fördelar och sitter i loungen i väntan på boardingen som är om några timmar. Svenska dagstidningar, Digestivekex, öppen bar, snabbt wi-fi, sköna fåtöljer och inget flygplatssorl. Skönt!

Mmm. Digestivekex

Mattias läser Expressen

Vi kommer åter vara hemma i Umeå imorgon eftermiddag. Vi längtar!

2 kommentarer:

  1. Ni är välkomna hem:-)
    Förstår att ni har blandade känslor ... Borta bra men hemma bäst!
    Har varit på fotbollsmatch i Ersmark i kväll och jag säger bara en sak...KALLT:( ta med er värmen är ni snälla.
    Ha en riktigt skön flygning så ses vi!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Äntligen! Välkommen hem!

    SvaraRadera