söndag 3 juni 2012

Roadtrip: Chicago, Illinois


Imorse lämnade vi Wisconsin och körde ca två timmar söderut mot Chicago i delstaten Illinois. Jag tillbringade ju sex dagar i Chicago hos en kompis för ca två veckor sedan och eftersom jag verkligen tycker om staden var det kul att vara tillbaka. Något som däremot hamnade på Chicagos minus-lista var parkering utanför museerna, oorganiserat, tillfälligt avstängda gator, lång kö in på parkeringsplatsen och dessutom väldigt dyrt, 150 kr.

Målet för dagen var att besöka Field Museum och se 'Sue'.
Imponerande entré in till museet
Sue är världens största, mest kompletta och bäst bevarande tyrannosaurus rex som någonsin har hittats och hon är därmed ett av de viktigaste fossilen i världen.
Sue var bland det första man såg när man kom in
Sue var ca 4 meter hög och 12,8 meter lång samt levde för 67 miljoner år sedan.

Sue

Sue
 I museet fanns även utställningar, dels om dinosaurier, men också om olika kulturer genom tiderna i världen, utvecklingslära, ädelstensavdelning etc. På grund av tids- (och intressebrist) besökte vi bara dinosaurierna och det antika Egypten.
Skulle inte vara så kaxig om jag stötte på en sån här bjässe


Mattias och en triceratops

Fanns även mumier
Efter museet tog vi en promenad längs strandpromenaden med utsikt över Michigansjöns oväntade turkosa vatten och Chicagos skyline. Jag promenerade här för några veckor sedan också, men glömde varje gång att ta med mig kameran, trots den grymma utsikten.
Mattias nere vid Michigansjön framför Chicagos skyline

Resten av dagen tillbringades på ett shoppingcenter i en förort. Imorgon ska vi hem till en kollega till Mattias där även några andra av hans kollegor väntar. Sedan blir det det övernattning där innan vi flyger hem till Sverige på måndag. Oj vad tiden går snabbt!

2 kommentarer:

  1. Nu är vi hemma igen.
    Vi har följt Er på resan och Ni har hunnit se och
    uppleva mycket, härligt, men det ska bli kul att
    träffa Er snart.

    SvaraRadera
  2. Kul att ni är tillbaka! Nu är det inte länge kvar innan vi ses :) Hoppas ni har haft en skön semester, gissar att ni tagit en del bilder, de ser vi fram emot att se.

    SvaraRadera